Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Første specialpsykologer færdige

Det første hold af ordinært uddannede specialpsykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark er netop blevet færdige og har fået overrakt deres diplomer for veloverstået uddannelse. Sammen med tre kolleger fra de øvrige regioner, er de landets første psykologer, der har gennemført den fireårige videreuddannelse, som specialiserer dem i at arbejde i psykiatrien.

Marie Hindø er en af de specialpsykologer fra Psykiatrien i Region Syddanmark, der er blevet færdig. Hun havde arbejdet i psykiatrien et år inden, hun besluttede sig for at tage specialpsykologuddannelsen.

- Det var en enestående mulighed for at tage en grundig videreuddannelse indenfor et felt, jeg synes var rigtig spændende og givende, siger hun.

Hør Marie Hindø fortælle om, hvad uddannelsen har givet hende

Marie Hindø har tidligere arbejdet som privatpraktiserende psykolog, men i psykiatrien oplevede hun et mere alsidigt arbejde. Hun håber nu, at hun som specialpsykolog kan have endnu mere indflydelse på, hvordan psykiatrien skal hjælpe patienterne fremover.

- Som specialpsykolog har jeg fået øgede kompetencer indenfor udredning, diagnostik og behandling, og derfor kommer jeg også til at kunne bidrage yderligere til, hvordan vi arbejder med psykiatri her, siger Marie Hindø, der indtil nu har arbejdet som psykolog i Lokalpsykiatrien i Vejle.

Hun skal fremover arbejde som specialpsykolog i Affektivt Team i Vejle, hvor hun kan se frem til et delt fagligt ansvar mellem hende og en speciallæge.

Britt Bagge Juul er speciallæge i psykiatri i Svendborg og har det sidste halvandet år arbejdet sammen med en specialpsykolog. Hun ser specialpsykologerne som et godt supplement, fordi de kan tilføre behandlingen en psykologisk vinkel.

- Specialpsykologerne ser tingene fra en anden vinkel, end vi gør, og det er positivt, at vi får en bredere faglig vinkel på. Derudover har de mulighed for at være på afdelingen hver dag og give patienterne en stabilitet, som de yngre læger ikke har mulighed for, siger hun.

Selve uddannelsen til specialpsykolog er en blanding mellem teoretisk og praktisk arbejde. Uddannelsen kvalificerer specialpsykologerne indenfor udredning, diagnostik og behandling målrettet arbejdet i psykiatrien. Det forklarer Anna Grete Clausen, som er uddannelsesansvarlig specialpsykolog på Psykiatrisk Afdeling Kolding–Vejle. Ifølge hende bibringer uddannelsen kompetencer, som er med til at styrke og understøtte den tværfaglige opgaveløsning i psykiatrien.

- Det er vigtigt, at personalet har størst mulig viden om de forskellige faggruppers kompetencer, så de alle kan sættes i spil, siger hun.

Region Syddanmark har allerede i en periode haft ansat flere færdiguddannede specialpsykologer, men de har alle fået merit for andre specialistuddannelser, så det er altså først nu, at de første ordinært uddannede specialpsykologer er færdige.


 


Siden er sidst opdateret 3-12-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring