Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


De skal bygge Lokalpsykiatri Odense

Det bliver HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S og KPF arkitekter og Rambøll, der sammen kommer til at opføre det nye hus til Lokalpsykiatri Odense.
 
Lokalpsykiatri Odense skal bygges i området ved Odense Havn, og bliver med sine 5.000 kvadratmeter samtidig den største lokalpsykiatri i hele Region Syddanmark. 
 

LokalpsykiatriOdense

Psykiatrien i Region Syddanmark har udpeget en vinder til opførelse af Lokalpsykiatri Odense, der bliver den største lokalpsykiatri i hele Region Syddanmark. Tekst: Hanne Kopp - billede til download

Flot og ambitiøst projekt
Opgaven med den nye lokalpsykiatri har været atypisk, da tilbudsgiverne både skal bygge den nye Lokalpsykiatri Odense og samtidig levere grunden. Den opgave har HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S løst optimalt med både placering samt udformning af huset.
 
- Bygningen er ambitiøs og visionær, og adskiller sig fra den traditionelle opfattelse af et sygehusbyggeri. Vi får et fantastisk hus, som vil kunne løfte psykiatrien og være med til at opfylde de behov, der er for den fremtidige ambulante behandling, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V). 
 
Spændende opgave
HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S er som vinder af totalentreprisen på nybyggeriet til Lokalpsykiatri Odense stolte af at skulle stå for opførelsen af det nye domicil på Odense Havn. Som totalentreprenør stilles der store krav til både de faglige kompetencer og evnen til at finde kreative samt funktionelle løsninger.
 
- Det er en meget spændende opgave, vi står overfor og vi har gennem hele udbudsfasen haft en tæt og konstruktiv dialog med Region Syddanmark. Vi ser derfor meget frem til at fortsætte planlægningen af alle byggeriets facetter, siger Dirk Voss, adm. direktør i HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S.
 
Bliver til glæde for mange
Odense Kommune glæder sig også over den kommende lokalpsykiatri:
 
- Jeg er utrolig glad for, at Region Syddanmark har valgt at investere i Odense. Det bliver spændende at følge byggeriet af Lokalpsykiatri Odense, og så glæder jeg mig til, at lokalpsykiatrien for alvor rykker ind i byen til gavn og glæde for de borgere, der har behov for en håndsrækning - ikke bare i Odense, men på hele Fyn, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).
 
Odense Havn, som sælger matriklen til HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S, hilser også det nye hus velkommen på havnen.
 
-Havnen udvikler sig hastigt i disse år, og både boliger, servicefunktioner, institutioner og virksomheder vil i stigende tal bidrage til bydelens nye identitet, siger Odense Havns administrerende direktør Carsten Aa, og fortsætter – og ikke mindst visionære byggerier som dette, der skaber liv og aktivitet på havnen er mere end velkomne.
 
I det nye hus samles 13 ambulante teams, som i dag er spredt på fire matrikler i Odense. De 13 teams skal arbejde sammen på en måde, der kan øge fællesskabet, samarbejdet på tværs og give borgerne en behandling med mere sammenhæng i forløbet.
 
Lige nu deltager de kommende medarbejdere i såkaldte brugerprocesser, hvor de er med til at bestemme indretning og brug af deres kommende arbejdsplads.
 
Planen er at huset skal stå opført i februar 2018.

Lokalpsykiatri Odense
Billede til download

Fakta
Psykiatrien i Region Syddanmark bygger i de kommende år en ny lokalpsykiatri centralt i Odense, der skal samle flere ambulante regionale funktioner.  Lokalpsykiatri Odense bliver Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på omkring 5.000 kvadratmeter.
 
Huset vil være beliggende på Toldbodgade 41 tæt på havnen. Lokalpsykiatri Odense bliver et fire etager højt hus, som er udformet i en vifte med tre ”arme”, som udgør husets funktioner. Huset er karakteriseret af åbenhed, lyse rum og god indretning til lokalpsykiatrifunktionen.
 
I Lokalpsykiatri Odense skal der blandt andet være akutfunktion, psykosefunktion, ældrepsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af traume- og torturoverlevere og PsykInfo.
 
Lokalpsykiatri Odense er den 12. lokalpsykiatri i Region Syddanmark. 
 
 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark, mobil 2533 0982
  • Dirk Voss, adm. direktør i HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S, mobil 2145 1971
  • Jane Jegind (V), By- og Kulturrådmand i Odense Kommune, mobil 20911031 Carsten Aa, adm. Direktør, Odense Havn, mobil 22 94 44 00

Siden er sidst opdateret 11-11-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring