Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ny pris til årets forskertalent

Psykiatriens Forskningsfond har indstiftet en ny pris. Prisen uddeles til en juniorforsker, der har udvist et særligt forskertalent og har været dygtig til at promovere den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark. 

I forbindelse med Psykiatriens Forskningsdag vil Psykiatrien i Region Syddanmark i år for første gang uddele en nyindstiftet pris til årets forskertalent. Prisen er på 10.000 kroner og gives til en juniorforsker på prægraduat eller ph.d-studerende niveau. Det skal være en forsker, der har udvist et særligt forskertalent og bedst har promoveret den psykiatriske forskning, der laves i Psykiatrien i Region Syddanmark.

- Når vi forsker, kan vi være med til at sikre, at den behandling, vi giver borgerne, er evidensbaseret, og vi kan være med til at finde og udvikle nye metoder til eksempelvis at nedbringe brugen af tvang eller behandle ældre borgere med alkoholproblemer via nettet. Derfor vil vi også gerne sætte fokus og pris på det arbejde, forskerne laver, siger Anders Meinert Pedersen, der er formand for Strategiråd for Psykiatrisk Forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark.

- Vi har rigtig mange dygtige forskertalenter ansat, og fremadrettet vil vi gerne have endnu flere. Vores mål er at få skabt et forskermiljø i international topklasse. Men forskning gør det ikke alene, vi skal også formidle og promovere den, så den kommer ud i verden og ud, hvor den kan gøre en forskel for patienterne. Derfor er det også et vigtigt parameter i forhold til uddelingen af prisen, siger han.

Alle kan komme med indstillinger til, hvem de mener, skal have prisen. Men det skal altså være en prægraduat- eller ph.d-studerende, der er arbejder med forskningsprojekter med tilknytning til Psykiatrien i Region Syddanmark. Hvem der i sidste ende løber med prisen afgøres af en jury bestående af formanden og to øvrige medlemmer af forskningsudvalget.

Der er frist for indstillinger til prisen den 20. november, og vinderen offentliggøres i forbindelsen med Psykiatriens Forskningsdag den 26. november.

 

Fakta:
Prisen til årets forskertalent ved Psykiatrien i Region Syddanmark uddeles fremover hvert år på Psykiatriens Forskningsdag. Ud over æren får prismodtageren en check på 10.000 kroner.

På Psykiatriens Forskningsdag kan man i øvrigt møde forskere og høre om mange af de forskningsprojekter, der laves under Psykiatrien i Region Syddanmark.


Siden er sidst opdateret 30-10-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring