Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Forskning og behandling

Telepsykiatrisk Center driver og forsker i en række digitale forebyggelses- og behandlingstilbud på nationalt og regionalt niveau. Læs mere om de enkelte tilbud herunder.

 

Internetbaseret behandling af angst og depression

Online behandling af let til moderat angst og depression er blevet mere kendt og anvendt af klinikker og borgere i hele landet over de seneste år. På www.internetpsykiatrien.dk finder du information og mulighed for at søge om behandling via internettet.

Klinikken består af psykologer, der screener med indledende videosamtaler og under forløbet yder skriftlig støtte. Behandlingsprogrammet er bygget op af almindelig kognitiv adfærdsterapi og behandlingsformen er afprøvet i mange andre lande.

 

Internetbaseret behandling af Binge Eating Disorder (BED) - et psykologstøttet program med skriftlig støtte

Et nyt internetbaseret behandlingskoncept ved let til moderat Binge Eating Disorder (BED) bliver lige nu udviklet og evalueret løbende af Telepsykiatrisk Center. Det internetbaserede behandlingstilbud skal gøre det lettere at søge behandling for en lidelse, der er forbundet med alvorlige psykiske, fysiske og sociale konsekvenser som følge af overspisning.

DER ER LUKKET FOR NYE ANSØGNINGER indtil mandag den 16., august 2021, kl. 10.00, hvor vi åbner for nye ansøgninger.
 

Læs mere og søg om behandling
Kontakt forskningsleder Mia Beck Lichtenstein

 

Binge Eating Disorder (BED) - forskning i internetbaseret selvhjælp

Der er stor efterspørgsel på behandlingstilbud til Binge Eating Disorder (BED). Derfor har Telepsykiatrisk Center udviklet et pilotprojekt, hvor vi undersøger, om et internetbaseret selvhjælpsprogram kan hjælpe mennesker, der lider af tvangsoverspisninger.

Læs mere og søg om behandling.
Kontakt forskningsleder Mia Beck Lichtenstein

 

Virtual Reality baseret behandling af socialfobi

Telepsykiatrisk Center udvikler og evaluerer et nyt Virtual Reality baseret behandlingskoncept til socialfobi.
VR er en teknologi, som oprindeligt er udviklet til computerspil. Her kan spilleren ved hjælp af de særlige VR-briller opleve at være fysisk inde i spillet, hvilket gør oplevelsen mere virkelighedstro.

I vores studie bruger vi VR-brillerne til at give dig oplevelser fra dagligdagen eller give dig en virkelighedstro følelse af at være i en given situation uden rent faktisk at være der i virkeligheden.

Læs mere og søg om behandling
 

 

 


Siden er sidst opdateret 28-4-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring