Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


FAM i Aabenraa er i gang

I dag mødte to glade og forventningsfulde psykiatriske sygeplejersker ind i FAM (fælles akutmodtagelse) i Aabenraa. De blev mødt med flag og rundstykker af deres nye somatiske kollegaer.
 

Tina Johansen og Randi Jessen er begge en del af psykiatrisk afsnit 55 i Aabenraa, som er det psykiatriske voksenafsnit, der bemander den psykiatriske del af FAM fra i dag, 15. september 2015.

FAM Aabenraa 15. september 2015

De har begge set frem til i dag, og har oplevet det som en meget spændende og til tider udfordrende proces at nå hertil.
 

 - Det er som om, at alt det man har lært om både somatik og psykiatri, essensen af den akutte sygepleje, nu er samlet på et sted. Det kan kun blive godt for patienten, siger Randi Jessen
 

Fælles og lige indgang
Som en del af implementeringsprocessen af Region Syddanmarks koncept for akut modtagelse, modtages psykiatriske voksenpatienter fra Sønderjylland fra i dag gennem FAM Aabenraa - på lige vilkår med de somatiske patienter – en fælles indgangsport til sygehuset.
 

Det betyder, at alle psykiatriske patienter mødes først af en visiterende sygeplejerske. Sygeplejersken laver en triage af patienten, der derefter vurderes af en læge. Alle sygeplejesker fra afsnit 55 har i den forbindelse modtaget undervisning i både somatisk og psykiatrisk triage samt arbejdsgangene i FAM.
 

For forvagterne i FAM betyder psykiatriens integration mange skridt: Der er fysisk langt fra FAM til de nye psykiatriske afdelinger. og det betyder samtidig et kvalitetsløft i forhold til det somatiske samarbejde, som alle er repræsenteret i FAM.
 

Hvem kan komme?
FAM modtager voksen psykiatriske patienter fra Sønderjylland til vurdering. Patienterne kan komme uvisiteret og uden nogen henvisning fra egen læge. Det er ligeledes muligt for patienter og pårørende at kontakte den psykiatriske sygeplejerske i FAM, hvis man er i tvivl om, hvor man skal henvende sig
 

Nogle sendes til Esbjerg og Odense
Børn og unge psykiatriske patienter op til 20 år modtages fremover i de psykiatriske akutmodtagelser i henholdsvis Esbjerg eller Odense. De kommer derfor ikke til at opleve indgangsporten gennem FAM Aabenraa.


Siden er sidst opdateret 17-9-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring