Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Syddansk psykiatri har styr på kvaliteten

Det nationale Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS) har 29. april 2015 akkrediteret Psykiatrien i Region Syddanmark ”uden bemærkninger”.

Akkrediteringsstatus er givet på baggrund af besøg af et evalueringsteam (surveyors), som har set på, om sygehuset lever op til en række målsætninger for god kvalitet. Under besøget gennemgår teamet retningslinjer og politikker, observerer arbejdsgange og interviewer personale.

Akkrediteringen kommer på et tidspunkt, hvor sundhedsministeren sammen med Danske Regioner har varslet, at Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) skal udfases fra sygehusene.

- Psykiatrisygehuset – og de øvrige sygehuse - er rigtig gode til kvalitetsarbejde. Derfor er tiden moden til, at vi bruger mindre tid på at kontrollere og dokumentere kvalitetsniveauet. Det vil give medarbejderne mere tid til udvikling i klinikken og til hverdagen tæt på patienterne, siger Carl Holst (V), formand for regionsrådet i Region Syddanmark.

- Som sygehus leverer vi selvfølgelig kvalitet i vores møde med patienter og pårørende, og leverancen understøttes af en velfungerende systematisk ramme. Nu er systematikken så meget inde på rygraden, at vi på linje med resten af landets sygehuse er ved at være klar til at nytænke vores måde at tjekke og dokumentere på, siger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen, der roser medarbejdere og ledere for flot kvalitetsarbejde.

Enkelt afvigelse væk

Psykiatrisygehuset fik ved en ekstern survey i oktober 2014 status som midlertidigt akkrediteret. Det var en enkelt afvigelse fra sygehusets retningslinje for identifikation af patienter, der udløste denne status. Afvigelsen blev fundet i retspsykiatrien, hvor patienter med langvarig indlæggelse ved medicingivning blev identificeret ved genkendelse og ikke via billedidentifikation.

Proceduren i retspsykiatrien er efterfølgende ændret, så sygehuset retningslinje nu følges overalt. Det konstaterede evalueringsteamet ved et genbesøg via videokonference. 29. april har IKAS konfirmeret teamets anbefaling om, at sygehuset akkrediteres uden bemærkninger.

Det er anden gang psykiatrisygehuset akkrediteres med afsæt i Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).Yderligere oplysninger fås hos:
  • Carl Holst (V), formand for regionsrådet i Region Syddanmark, mobil 4032 5210
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2010 1931

Siden er sidst opdateret 30-4-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring