Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ny angstbehandling på nettet

Fra 1. marts udvides Internetpsykiatrien i Region Syddanmark, så der fremover også tilbydes hjælp og behandling over internettet til syddanske borgere med angst.

Op mod hver tiende dansker rammes på et tidspunkt i livet af angst. For en del af disse bliver forløbet kronisk og invaliderende, med store sociale og samfundsøkonomiske omkostninger til følge. Det gælder især, hvis de ikke allerede tidligt i forløbet får hjælp til at håndtere deres angst.

 

Med udvidelsen af Internetpsykiatrien, vil Psykiatrien i Region Syddanmark fremover tilbyde hurtig hjælp på nettet til disse borgere.

 

Det sker med programmet FearFighter, der retter sig mod mennesker med angst. Her kan borgerne via computeren gennemgå et terapi-forløb, hvor de får hjælp til at håndtere deres angst, når det passer ind i deres hverdag og i kendte, trygge rammer. Undervejs i forløbet får de støtte af en psykolog fra Internetpsykiatrien.

 

FearFighter er udviklet i England, og engelske undersøgelser viser, at den computerbaserede behandling er lige så effektiv som almindelig behandling, der foregår ansigt til ansigt. Erfaringerne viser også, at en tidlig indsats kan være med til at forebygge udvikling af svære diagnoser, der kræver specialbehandling.

 

- Vi ved, at mange mennesker med angst normalt vil holde sig fra at søge hjælp på grund af eksempelvis frygt for stigmatisering og økonomiske udfordringer. Med udvidelsen af Internetpsykiatrien med FearFighter får de nu mulighed for at komme uden om nogle af de barrierer, der ellers ville holde dem tilbage, og erfaringer fra udlandet viser, at behandling via nettet er lige så effektiv som traditionel behandling, siger Kim Mathiasen, der er psykolog og projektleder på Internetpsykiatrien.

 

- Ved at tilbyde vores borgere behandling via nettet, kan vi være med til at sikre tidlig og effektiv hjælp til dem, der har brug for det. Og vi kan nå ud til en del af de borgere, som ellers ikke ville opsøge hjælp. Derfor er Internetpsykiatrien og det nye FearFighter et tilbud, som vi er meget glade for, siger formand for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

 

Fakta om FearFighter og Internetpsykiatrien

FearFighter er en del af Internetpsykiatrien, som allerede nu tilbyder hjælp til depression på nettet.

 

Borgere med mistanke om, at de har en angstlidelse, kan melde sig til udredning og evt. behandling via hjemmesiden www.internetpsykiatrien.dk

FearFighter er baseret på ni trin, der gennemføres med ca. en uges mellemrum. Trinene er en kombination af læring om lidelsen og behandlingen, samt en række konkrete øvelser og redskaber, leveret gennem videoklip, konkrete eksempler, demonstration af øvelser samt hjemmeopgaver. Terapien understøttes af psykologer i Internetpsykiatrien, der udreder patienten via videokonference, følger udviklingen ved hjælp af spørgeskemaer og understøtter processen via korte telefonopkald eller skriftlig støtte.

Tilbuddet om FearFighter er gratis.

 

FearFighter og Internetpsykiatrien hører under Telepsykiatrisk Center, som arbejder med at udbrede telepsykiatriske løsninger i psykiatrisygehuset.

 yderligere oplysninger fås hos:
  • Carl Holst (V), regionsrådsformand, Region Syddanmark. Tlf. 40325210
  • Kim Mathiasen, psykolog og projektleder på Internetpsykiatrien. Tlf. 20187263

Siden er sidst opdateret 25-2-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring