Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Deltagerne siger

Hvordan får vi tvang ned med 50 procent

Lise, P7, Psykiatrisk Afdeling Middelfart:

 Lise - Middelfart

 

 

Var på det første hold af social- og sundhedsassistenter, der blev uddannet i 1993.

Kort tid i hjemmeplejen, herefter retspsykiatrisk afsnit i Odense. Siden sommeren 2014 i Middelfart.  

 

- Jeg havde først fået afslag, men blev så ringet op, da afdelingen havde fået tildelt to ekstra pladser. Da blev jeg rigtig glad!

 

- Materialet, vi har fået, ser spændende ud – særligt de politiske mål for blandt andet nedbringelse af tvang. Vi mener nok alle, at vi ikke bruger mere tvang end nødvendigt, og nu skal den så ned med yderligere 50 procent. Og hvordan gør vi det? Flere ressourcer og mere uddannelse er én ting – men hvad kan vi gøre i det daglige? Det vil jeg gerne blive klogere på.      

Vil hele tiden udvikle mig

 

Bjarne, almen akutmodtagelse i Haderslev:

 

Bjarne - Haderslev

 

Har 37 års erfaring i psykiatrien. Uddannet plejer. SOSU fra 2000. Har været 27 år i Haderslev – flytter snart med til Aabenraa.

 

- Det er spændende og jeg glæder mig. Jeg vil gerne lære det nyeste, og selvom jeg ikke er helt ung længere, vil jeg gerne hele tiden udvikle mig. Sådan har det altid været. Jeg vil ikke bare gøre tingene pr. automatik.

 

- Når jeg kigger bagud og frem til i dag – så synes jeg, at noget af det mest epokegørende, er patient- og pårørendeinddragelse. Hvor vigtigt det er, at vi bruger den kontakt i vores daglige arbejde. Også i forhold til nedbringelse af tvang – at vi holder samtaler efterfølgende og hele tiden reflekterer: Hvad kunne vi have gjort anderledes. Hvad kan vi tage ved lære af? Det forventer jeg også at høre om, her på kurset.

 

Hvorfor gør vi som vi gør

 

Berit - Vejle

 

Berit, E31, Psykiatrisk Afdeling Vejle:

 

SOSU siden 2008, først i hjemmeplejen, hvor de fleste borgere var psykiatriske patienter. Søgte siden over i psykiatrien, da det var her, interessen lå.

 

- Vi gør mange ting i det daglige, men ved måske ikke altid helt, hvorfor vi gør det. Det kan noget teori måske være med til at understøtte.

 

- Jeg vil gerne dygtiggøre mig og fx lære noget mere om udlændinge i psykiatrien: Mange mænd kommer i behandling, og de kommer med en anden kultur, hvor de fx ikke må give hånd, som vi gør, eller hvor der er andre regler for mænd og kvinder. Det giver nogle udfordringer i forhold til, at psykiatrien typisk er en arbejdsplads med mange kvinder. 


Siden er sidst opdateret 21-1-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring