Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Knap 4.000 gæstede åbent hus i Aabenraa

Hele sygehuset summede af aktivitet: Der var robotter og simuleret operationsstue. Man kunne møde en klovn på gangen, få målt sit blodtryk, lære noget om håndhygiejne eller man kunne gå ned ved siden af den kommende psykiatriske afdeling og prøve en sansestol eller psykiatriens nye seng. Ambulancen og helikopteren stod klar, der var rundvisninger i Akutmodtagelsen og Familiecenteret og i den nye varemodtagelse stod AcaVoca – et 20 mands stort a cappella-kor fra Haderslevområdet – klar til at give gæsterne en anderledes oplevelse. 

Åbent Hus i Aabenraa

Tæt ved 4.000 små og store borgere gæstede søndag 18. januar det nye akutsygehus i Aabenraa, hvor sygehuset og Psykiatrien i Region Syddanmark bød indenfor til åbent hus. Tekst og fotos: Hanne Kopp

Sygehus Sønderjylland og Psykiatrien i Region Syddanmark havde i anledning af afslutningen på fase 1 byggeriet i Aabenraa slået dørene op til et arrangement for hele familien i sundhedens tegn. Der var mulighed for at få indsigt i aktiviteterne på sygehuset og i nogle af de mange klinikker, som findes i Aabenraa, og i dagens anledning var der en lang række underholdende indslag for både børn og voksne.

Samarbejde på tværs
Rundt omkring på sygehuset var der også stande med repræsentanter fra kommuner og patientforeninger, og sundhedsfagligt personale stod klar ude i klinikkerne til en snak med borgerne.

patientforeninger - åbent hus Aabenraa

Patientforeninger stod klar til snak om psykisk sygdom ved den fælles indgang og i børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium.

børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium

Psykiatrien i Region Syddanmark er i forbindelse med nybyggeriet på sygehuset også flyttet ind i Aabenraa. Samarbejdet med det øvrige sygehus, med patientforeninger, de kommunale samarbejdspartnere mm. er noget psykiatrisygehuset ser frem til:

- Vi skal skabe sammenhæng for borgeren, og det gør vi bedst, når vi arbejder sammen på tværs af alle instanser. Det her er et godt skridt på vejen mod det mål. Og så er det her en fin og anderledes dag, hvor vi som sygehus kan vise borgerne, hvad der er kommet ud af anstrengelserne med byggeriet, og hvad de kan forvente af ydelser fremover, siger sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien i Region Syddanmark. 

 psykiatri og anlæg - stand

Psykiatri - anlæg - åbent hus i Aabenraa

Stor interesse for seng

Mange lagde også vejen forbi psykiatrisygehusets stande, hvor gæsterne blandt andet kunne se billeder af byggeriet, høre mere om fysisk aktivitet i psykiatrien og prøve den nye psykiatriseng, som sygehuset er ved at få produceret.

Psykiatriens nye seng - åbent hus i Aabenraa

psykiatriseng

psykiatriseng

Vi må konkludere, at det blev et yderst vellykket arrangement, og det var 285 trætte og glade udstillere og hjælpere, der pakkede udstyr og borde sammen, mens de sidste gæster begav sig ud til bilerne på parkeringspladsen.

Læs pressemeddelelse i fuld længde

Se flere billeder

Se TVsyd indslag - 18. januar 2015


Siden er sidst opdateret 19-1-2015Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring