Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Seminar om sikker brug af medicin

Projekt Sikker Psykiatri involverer alle landets regioner og skal demonstrere, at der på kort sigt kan skabes markante og varige forbedringer af kvaliteten og patientsikkerheden i psykiatrien.

Fra Psykiatrien i Region Syddanmark deltager Psykiatrisk Afdeling Svendborg og forleden mødtes alle projektdeltagere til et læringsseminar i Fredericia, hvor emnet var medicinering.

Sikker Psykiatri

Projekt Sikker Psykiatri holdt læringsseminar i Fredericia, 8. september 2014. Tekst: Hanne Kopp Foto: Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Sikker medicinering i Svendborg
Sikker Psykiatri er delt op i fire delprojekter. Lige nu er det processer omkring medicinering, som afdelingerne arbejder med.

- Vi har viden om, at det er vigtigt at foretage medicingennemgange, men spørgsmålet er, hvordan man gør det bedst. Med afsæt i eksisterende forskningsbaseret viden arbejder vi systematisk med at rejse spørgsmål, der indkredser problemstillingen, fortæller kvalitetskoordinator Line Løvgreen Thomsen fra Psykiatrisk Afdeling Svendborg.

Afdelingen samarbejder blandt andet med apoteket, hvor en medarbejder hjælper med at risikovurdere patienterne.

Sikker Psykiatri - læringsseminar

Patientoplevelse med medicin
Til seminaret var der oplæg, hvor deltagerne fortalte små og store succeshistorier, og om eftermiddagen var der workshops med gruppediskusioner om patient- og pårørendeinddragelse, medicingennemgang og højrisikomedicin.  

En patient fra Viborg var med og fortalte om et langt liv som psykisk syg, og om hvordan en medicingennemgang havde ændret hendes liv markant:

- Jeg havde tidligere den oplevelse, at der altid blev lagt til, og aldrig taget fra af medicinen. Og det gjorde mig mere sløv og inaktiv. Jeg fik lavet en medicingennemgang, og jeg forsøger fortsat nu at trappe ned med medicinen. Jeg kan mærke, at jeg får det bedre og bedre. Jeg tager ansvar for mit eget liv - jeg ringer selv rundt til myndighederne, når der skal ringes. Pædagogerne gør det ikke for mig længere. Jeg kan bruges til noget. Jeg har ikke tænkt mig at dø lige nu, fortalte patientrepræsentanten Helle.

Læringsseminar - Sikker Psykiatri

Næsten en tredjedel af alle utilsigtede hændelser i psykiatrien skyldes medicineringsfejl.

Læs mere: I det kommende medarbejderblad PS! og i temaet på hjemmesiden kan du læse mere om projekt Sikker Psykiatri og om arbejdet med sikker medicinering. Bladet udkommer 25. september.

Fakta om Sikker Psykiatri

Projektet er delt op i fire delprojekter:

Effektiv behandling af somatiske sygedomme, forebyggelse af selvmord, reduktion af tvang, sikker medicinering.

Det er Danske Regioner, TrygFonden, Det Obelske Familiefond og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, der har søsat Sikker Psykiatri, som løber fra 2014-2016.

Læs mere om projektet på sikkerpsykiatri.dk

  


Siden er sidst opdateret 19-9-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring