Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilAugust 2014pilPatienter har glæde af syddansk udredningsret

Patienter har glæde af syddansk udredningsret

- Det har været altafgørende for, at vores datter nu er på vej i bedring. Længere er den ikke.

Sådan siger Anja Villadsen, der er mor til en pige, som for nylig oplevede, hvordan Region Syddanmarks 30 dages udredningsret for psykiatriske patienter fungerer i praksis.

Anja Villadsens 17-årige datter Maria havde gennem en længere periode været tiltagende dårlig og trukket sig mere og mere væk fra omverdenen, og via den praktiserende læge blev hun derfor henvist til psykiatrisk udredning.
Bare to dage senere lå der et indkaldelsesbrev fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense i postkassen, og fem dage senere sad Anja Villadsen sammen med sin datter til den første udredningssamtale på afdelingen.

- Det gik heldigvis rigtig hurtigt. Bare tanken om, hvordan det havde været, hvis vi havde været nødt til at gå og vente hele sommeren, er ikke til at holde ud. Vi var jo dybt bekymrede og sov ikke om natten, men tænkte hele tiden på Maria, som var så dårlig, siger Anja Villadsen.

Allerede i forbindelse med den første samtale fik datteren en foreløbig diagnose, som lød på skizofreni. Diagnosen blev efterfølgende bekræftet, og tre uger efter første samtale, var Maria i gang med medicinsk behandling og er nu i markant bedring.

Udredningsretten på de 30 dage blev indført i Psykiatrien i Region Syddanmark den 1. januar 2014, og de seneste tal og opgørelser over ventetider viser, at den fortsat overholdes i overensstemmelse med det fastsatte mål om, at 90 procent af alle patienter skal udredes indenfor 30 dage. De resterende 10 procent dækker over de patienter, som har særligt komplicerede diagnoser.

- Vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats for at nå i mål med udredningsretten, og vi er stolte af, at det er lykkedes, og at vi fortsat holder vores mål. Men vigtigst af alt så glæder vi os over, at det kommer patienterne til gode, at de kan få en hurtig udredning og komme i gang med deres behandling i stedet for at skulle gå rundt i uvished, siger lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

Ny behandlingsret
Den 1. september skærper Region Syddanmark samtidig den lovpligtige behandlingsret fra 60 til 30 dage. Den betyder, at alle patienter i psykiatrisygehuset har krav på at komme i gang med behandling senest 30 dage efter, at udredningen har vist, om de har behov for behandling i sygehusets regi.
På den måde bliver den samlede ventetid fra henvisning til udredning og igangsætning af eventuel efterfølgende behandling på maksimalt 60 dage.

Regionsrådet har vedtaget en permanent ekstra bevilling til psykiatrisygehuset på 10 millioner kroner om året for at sikre, at behandlingsretten overholdes.

 yderligere oplysninger fås hos:
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark. tlf. 20101931
  • Cathrin Tromborg Bræstrup, kommunikationskonsulent, Psykiatrien i Region Syddanmark, tlf. 24969280

Siden er sidst opdateret 22-8-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring