Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ingen patienter smittet med listeria

Opdateret, 19. august 2014:

Perioden, hvor der kan være blevet serveret pålæg fra Jørn A. Rullepølser, er indskrænket til 27. juni-14. august 2014.

Laboratorieundersøgelserne udelukker, at der er blevet serveret pålæg med listeria-bakterier på de psykiatriske afdelinger i Fredericia og Middelfart.

Den 18. august 2014:

Fødevarestyrelsen lukkede den 12. august 2014 fødevareproducenten, Jørn A. Rullepølser A/S. Det skete efter fund af listeria-bakterier i virksomhedens pålægsprodukter. Bakterien blev fundet i producentens rullepølse, men meldingen er nu, at også andre typer pålæg kan være inficeret.

Køkkenet på Sygehus Lillebælt, der bl.a. leverer mad til psykiatriens afdelinger i Kolding og Vejle, har i perioden fra 7. juni-14. august 2014 serveret pålæg fra Jørn A. Rullepølser. Patienter, der har været i behandling - og/eller modtaget forplejning - i ovennævnte tidsrum vil blive direkte kontaktet pr. brev.

Det skal understreges, at riskoen for listeria-infektion er meget lille. Sygehusledelsen ønsker dog at gå med livrem og seler i situationen. Vi løber ingen unødig risiko.

Foreløbigt er der ingen meldinger om smittede patienter eller medarbejdere på psykiatriens afdelinger.

Sygehusledelsen beklager den evt. usikkerhed, som sagen kan have skabt hos patienter og pårørende. Vi følger udviklingen nøje og opdaterer nyheden i takt med vores opfølgning.

Listeria på OUH

Også det køkken på OUH, der leverer mad til Patienthotellet, kantinen og Cafeteriet i Odense har i et tidsrum fra 2. juni 2014 serveret pålæg fra Jørn A. Rullepølser.

Hospitalets centrale køkken, som leverer mad til de indlagte patienter på bl.a. psykiatriens afdelinger, har ikke brugt pålæg fra Jørn A. Rullepølser.

Der er altså ingen grund til at tro, at de indlagte psykiatriske patienter i Odense har fået serveret pålæg med listeria.

Om listeria

Listeria er en bakterie, der er ret almindelig. Den findes over alt i miljøet, derfor også i rå madvarer. De fleste mennesker spiser bakterien fra tid til anden uden at blive syge.

Personer, der i forvejen er svækkede, kan i sjældne tilfælde blive syge efter at have indtaget bakterien.

Symptomerne - feber, almen svækkelse, diarré og/eller opkastninger - viser sig oftest mellem en til fire uger efter, at man har indtaget bakterien.

Du kan læse mere om listeria og få gode råd om, hvordan du forholder dig, på hjemmesiden for Statens Serum Institut: www.ssi.dk. 


Siden er sidst opdateret 19-8-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring