Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilAugust 2014pilIndvielse af nye bygninger - Psykiatrisk Afdeling Esbjerg

Indvielse af nye bygninger - Psykiatrisk Afdeling Esbjerg

Sammenhæng i behandling. Sammenhæng mellem ude og inde og mellem nyt og gammelt byggeri. Lys, tilgængelighed, aktivitet og helbredende arkitektur: Psykiatrien i Region Syddanmark bygger ca. 6100 kvadratmeter til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og nu står de nye bygninger klar. Det fejres med indvielse:

Torsdag 21. august 2014 kl. 13.00

Gl. Vardevej 101, 6715 Esbjerg N

Der er taler ved blandt andet regionsrådsformand Carl Holst (V) og rådgiverne.

Arrangementet holdes i den nye sportshal.

Pressen er velkommen.

Fakta
Frem til medio 2015 bygger Region Syddanmark nye kvadratmeter til den eksisterende psykiatriske afdeling på Gl. Vardevej – også kaldet Spangsbjerg.

I alt skal der om- og udbygges for ca. 250 mio. kr.

Udbygningen i Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 kvm., og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 kvm.

Dermed bliver der plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser – én indgang for akutte patienter og en ny sportshal. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer, så der totalt set vil være 97 døgnpladser i Esbjerg. Desuden skal et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukker, når projektet er færdigt i 2015. De ambulante funktioner er tidligere på året blevet samlet i ny lokalpsykiatri i centrum af Esbjerg.

Opgaven løses af entreprenørfirmaet NCC. Arkitektfirmaet Arkitema K/S er udpeget som totalrådgiver på byggeriet. Underrådgiver og ingeniør er Rambøll A/S Esbjerg.

De nye bygninger står færdige, men byggemaskiner og håndværkere er ikke klar til at forlade matriklen endnu: En omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etablering af nye udearealer mangler. Ombygningen forventes færdig medio 2015.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 9944 4873, hanne.kopp@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 18-8-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring