Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilMarkant ressourceløft til børne- og ungdomspsykiatrien

Markant ressourceløft til børne- og ungdomspsykiatrien

Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark får her og nu et markant økonomisk løft med tildelingen af i alt 8,4 millioner kroner.

I mandags bevilligede regionsrådet 5 millioner kroner direkte til området, og samtidig blev der bevilget midler til sygehuset til at sikre udrednings- og behandlingsretten og til reducering af tvang. Af disse midler modtager de børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger 3,4 mio. kr.

De 5 millioner kroner fra regionsrådet er blevet fordelt ud på afdelingerne efter deres forholdsmæssige budgetandele, og det betyder 2 millioner kroner til Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg, 1,5 millioner kroner til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense og 1 million kroner til Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg. Desuden er der afsat 500.000 kroner til tværgående initiativer, herunder blandt andet indgåelse af aftale med et eksternt konsulentbureau.

Men derudover får afdelingerne altså også tildelt ekstra varige midler til sikring af udrednings- og behandlingsretten samt midler fra finansloven 2014 til reducering af tvang, så den samlede tilførsel af midler til området her og nu når op på 8,4 millioner kroner.

- Vi håber, at der bliver taget godt imod pengene ude på afdelingerne, og at medarbejderne nu vil komme til at opleve en positiv og mærkbar effekt af de mange millioner. Og så er vi sammen med konsulenterne gået i gang med at tilrettelægge processen for det videre forløb, siger sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Børne- og Ungdomspsykiatrien har på det seneste været under pres med blandt andet personalemangel, implementering af nye it-systemer og kritik fra medarbejderne på grund af manglende ressourcer.

- Vi er glade for, at der kommer nogle penge, som kan hjælpe os i år, hvor vi er økonomisk pressede. Det giver os et pusterum. Der er behov for en ressourcetilførsel til børne- og ungdomspsykiatrien, og der er behov for at kigge på hvordan børne- og ungdomspsykiatrien fremover anvender ressourcerne bedst til gavn for patienterne. Denne opgave kan vi nu gå i gang med uden hele tiden at skulle kigge på, hvordan vi kan klare os igennem her og nu, siger Klaus Müller-Nielsen, der er ledende overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Kolding og Augustenborg.

Fakta:

Samlet fordeling af de 8,4 millioner kroner til de tre børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark:

 

Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding/Augustenborg 3,3 millioner kroner

Børne og Ungdomspsykiatri Odense 2,9 millioner kroner

Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg 1,7 millioner kroner

Tværgående initiativer 0,5 millioner kroner

Læs den tidligere pressemeddelelse om politikernes engangsbevilling på 5 millioner kroner her.


Siden er sidst opdateret 27-6-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring