Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Legat til ergoterapeuter

To ergoterapeuter fra Augustenborg og Aabenraa har netop modtaget 25.000 kr af Ergoterapeutforeningen til at videreudvikle en digital platform, der nemt og hurtigt kan illustrere patientens sanse-type og give forslag til intervention.

Redskabet er et vigtigt instrument til at mindske tvang. De to ergoterapeuter Charlotte Andersen og Anne Kolmos Korning har arbejdet med redskabet på afdelingen i Augustenborg, hvor tvangen blev nedbragt med omkring 90 procent i løbet af en kort periode.

ergoterapeuter pris

Legatet på de 25.000 kr fik Anne Kolmas Korning (til venstre) og Charlotte Andersen overrakt torsdag 22. maj i Odense.

I forbindelse med pilotprojektet i Augustenborg blev værktøjet brugertestet og nu skal det færdigudvikles. Pengene fra legatet skal bruges til it-programmering.

I værktøjet indgår også en folder til patienten som man kan printe ud og give med hjem.

Det endelige program lanceres efter planen foråret 2015.

 Fakta

Det var medarbejdere på Afsnit 42 i Augustenborg, der blev undervist i, hvordan de ved hjælp af en test (Sensory profile testen) kan måle patienternes reaktion i forskellige situationer - samt hvad der virker positivt eller negativt på den enkelte patient. Med testen, som består af en række spørgsmål, kan der laves en individuel sanseprofil. Ud fra den tilrettelægges den rigtige intervention for patienten.

Resultater af metoden viste, at antallet af fysiske tvangsforanstaltninger faldt med 90 procent i Afsnit 42 i de to måneder pilotprojektet kørte.

Fakta om Sensory Processing Program & Intervention

· Pilotprojektet i Augustenborg tager afsæt i SPI - et program for uddannelse og supervisering af sundhedspersonale omkring nedbringelse af tvang.

· Erfaringer fra USA har vist, at en målrettet indsats med brug af sanseintegration og sansestimulering i behandlingen kan nedbringe tvangsforanstaltninger signifikant for svært psykisk syge mennesker.

· Endvidere dæmpes angst og uro, og der bruges mindre PN-medicin (per necessita - efter behov).

· Programmet indeholder blandt andet testredskaber, interventionsmodeller, undervisningsmoduler og kvalitetsstyringsredskaber.

 
 
 
 

Siden er sidst opdateret 28-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring