Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Aftale om ny psykiatrisk afdeling i Vejle

I slutningen af marts offentliggjorde PKA, PensionDanmark og Sampension aftalen om at etablere en ny psykiatrisk afdeling i Vejle sammen med MT Højgaard og DEAS. Investeringen på 430 mio. kr. bliver et af de hidtil største danske OPP-projekter.

Region Syddanmark valgte konsortiet ”Team OPP – Ny psykiatri Vejle” til at stå for projektet, der bliver det første offentlig-private sygehusbyggeri i Danmark og et af de største enkeltstående OPP-projekter herhjemme.

Tre pensionschefer og Carl Holst.jpg - OPP

 Fra venstre: Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, Torben Møger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark, Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark (V). Aftalen blev officielt underskrevet tirsdag 27. maj 2014.

- Den nye afdeling i Vejle bliver det første sygehusbyggeri i Danmark, der bliver bygget i et offentligt-privat partnerskab. Med underskriften i dag har vi så at sige fået papir på hinanden. Jeg glæder mig rigtigt meget til at følge at de nye ideer, vi i Region Syddanmark har tænkt sammen med Team OPP, i løbet af de næste par år bliver til virkelighed. Så vi i fællesskab kan vise nye veje, når vi taler finansiering, opførelse og drift af nye sygehuse. I Region Syddanmark har vi allerede modtaget flere henvendelser fra andre regioner, som er interesserede i at gøre os kunsten efter, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V).

Konsortiet har siden 2012 haft et samarbejde om at stå for byggeri, drift og finansiering af bygningsrelaterede OPP-projekter i Danmark.

De tre pensionsselskaber vil levere finansieringen af den nye 17.000 m2 store afdeling i Vejle, hvor MT Højgaard skal stå for opførelse og driften i 25 år sammen med DEAS.

Den nye psykiatriske afdeling, der bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang tunnel, har en samlet byggesum på 430 mio. kr. og skal stå klar til brug senest januar 2017.

Fakta om ny psykiatrisk afdeling i Vejle

Konsortium: PKA, PensionDanmark, Sampension (investorer), MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold)

Investering: 430 mio. kr.

Arkitekt: Arkitema

Rådgivende ingeniør: MOE A/S

Bestiller: Region Syddanmark

Areal: 17.000 m2 fordelt på to etager. Afdelingen rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling samt cirka 100 psykiatriske sengepladser.

Forventet byggestart: Sommer 2014

Forventet ibrugtagelse: Senest januar 2017.

Fakta om konsortiets samarbejdsaftale

PKA, PensionDanmark, Sampension, MT Højgaard og DEAS indledte i 2012 et samarbejde om at bygge, vedligeholde og finansiere danske OPP-projekter over de kommende år for op mod 5 mia. kr. Fokus er på bygningsrelaterede OPP-projekter i kommunerne, regionerne og staten, og projekterne skal have en anlægssum på mindst 50 mio. kr. Vejles nye psykiatriske afdeling bliver parternes første projekt sammen.


Siden er sidst opdateret 27-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring