Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilBørne- og ungdomspsykiatri på politisk dagsorden

Børne- og ungdomspsykiatri på politisk dagsorden

Syddansk børne- og ungdomspsykiatri er under pres med overskrifter som økonomi og aktivitet, rekruttering og fastholdelse, sygefravær samt implementering af omstillingsinitiativer.

Gennem et stykke tid har sygehusledelse og de tre børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger (Kolding-Augustenborg, Odense og Esbjerg) arbejdet på, hvordan området via en fælles indsats kan komme tilbage ”på skinnerne”. Blandt andet har de tre afdelingsledelser og sygehusledelsen sat sig sammen for at afklare, hvad indsatsen skal indeholde.

Overordnet skal indsatsen sikre en robust børne- og ungdomspsykiatri, som organisatorisk og driftsmæssigt når de mål, der er fastsat for området. Psykiatri- og socialdirektøren og sygehusledelsen vil inddrage et eksternt konsulentfirma i denne proces - inklusiv udarbejdelsen af løsningsmuligheder og implementeringen af dem.

5 mio. kroner i 2014

På psykiatri- og socialudvalgsmødet 23. maj besluttede udvalget, at man vil anbefale regionsrådet at godkende, at psykiatrisygehuset i 2014 får 5 mio. kroner fra den centrale meraktivitetspulje. Beløbet skal bruges til at tage hånd om den aktuelle situation - samt til at finde varige løsninger.

Også på dagsordenen

På dagsordenen 23. maj var også en temadrøftelse om Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg og Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle, hvor medarbejdere tidligere på året skrev breve til regionspolitikerne med deres bekymringer omkring den faglige udvikling i psykiatrien.

Dagsorden for psykiatri- og socialudvalgets møde 23. maj

Læs mere om fusion og forandring – blandt andet i børne- og ungdomspsykiatrien i medarbejderbladet

PS!, maj 2014 samt Hjemmesidetema om fusion og forandring


Siden er sidst opdateret 26-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring