Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMaj 2014pilMidlertidig flytning af sengeafsnit til Hviding

Midlertidig flytning af sengeafsnit til Hviding

I forbindelse med den store ombygning og udbygning af psykiatrisk afdeling i Esbjerg bliver et enkelt sengeafsnit det kommende år flyttet fra Esbjerg til Hviding. Den 21. maj bliver der således taget hul på sidste etape af byggeriet, og i den forbindelse flyttes i alt 16 sengepladser midlertidigt til afdelingen i Hviding.

Flytningen af sengeafsnittet sker for at få renoveret og istandsat den nuværende hovedbygning og ikke mindst alle sengeafsnittene i Esbjerg, så psykiatrisygehuset fremover kan danne en moderne, tidssvarende ramme for behandlingen til gavn for både patienter og pårørende.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at den midlertidige flytning skal være til mindst mulig gene for patienterne. Det kan godt være en omvæltning at skulle rykke til en ny afdeling, men vi håber på forståelse for, at det sker som et led i arbejdet for at sikre de bedst mulige rammer for fremtidens psykiatrisygehus i Esbjerg. De rammer vil vi kunne tilbyde om et år, når byggeriet står helt færdigt, siger lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

De 16 sengepladser, der midlertidigt flyttes, er alle pladser tilknyttet det åbne døgnafsnit. Pladserne på det lukkede afsnit bliver i Esbjerg.

Psykiatriske patienter vil fortsat skulle henvende sig til afdelingen i Esbjerg, og her vil det – sådan som det allerede sker i dag - ud fra en lægefaglig vurdering blive besluttet, hvilke patienter, der skal indlægges i Hviding, og hvilke der skal blive i Esbjerg.

Den sidste etape af byggeriet ventes færdigt om et år, og når de sidste maskiner har forladt byggepladsen i Esbjerg, er der brugt 250 millioner kroner på den store om- og udbygning. Til den tid vil der blandt andet være lavet nye døgnafsnit med store, moderne værelser med eget bad og toilet, en ny servicebygning, renovering af hovedbygningen og lokalpsykiatri, nye udearealer med blandt andet sansehave og aktivhave, én indgang for akutte patienter m.m.

 

Fakta
Udbygningen i Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 kvm., og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 kvm. Dermed bliver der plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser – og én indgang for akutte patienter. Desuden vil et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning. Psykiatrisygehuset vil fra 2015 råde over 97 døgnpladser i Esbjerg mod 85 i dag.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukkes, når byggeriet er færdigt i 2015. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer. Herudover vil der være akutmodtagelse og børne- og ungdomspsykiatriske funktioner. yderligere oplysninger fås hos:
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 20 10 19 31

Siden er sidst opdateret 13-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring