Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Hvad fik du ud af konferencen?

Vi spurgte et par af deltagerne: Hvad fik du ud af konferencen? Hvad er vigtigt at have fokus på fremover?

 Ønske om samarbejde på tværs, ingen skyttehuller!

Veterankonference

 Bataljonschef Peter Nielsen, Holstebro Kaserne:

 - Jeg fik et indblik i behandlerbranchen og et meget positivt indtryk af den velvillighed, der eksisterer nationalt og regionalt for at hjælpe vores syge veteraner. Jeg fik også et godt indtryk af behandlerformen Prolonged Exposure Therapy og dens muligheder og begrænsninger. Jeg oplevede også en usikkerhed omkring procedurer, og hvordan den enkelte syge veteran håndteres igennem et forløb, hvor der måske skiftes behandlingsformer. Hvem holder ham i kraven gennem forløbet? Og hvem bestemmer og træffer afgørelser?

- Jeg tror, det er vigtigt at holde fokus på, at de enkelte specialer indenfor branchen ikke går i skytte hullerne, men ser på tværs, får etableret tværfaglige samarbejder og er villige til at lære af hinanden, altså best practise. Jeg synes også, man bør få udbredt anvendelsen af Prolonged Exposure Therapy, og at man overvejer, hvem der bedst kan yde denne terapi. Skal man fx være uddannet psykolog?

- Vi i Forsvaret skal have decentraliseret psykologhjælpen på lige fod med socialrådgiverne og job- og uddannelseskonsulenterne. De skal ud til brugerne – de syge veteraner – og ikke sidde centralt placeret i København. Men det er jo så en opgave, vi selv må arbejde med, indenfor Forsvaret…

Inspiration til mit daglige arbejde

Sygeplejerske og psykotraumatolog Inger Lissy Nielsen, Affektivt Team i Odense

- Dagen for mig var en ubeskrivelig stor faglig oplevelse. Jeg forlod konferencen og mødte næste dag på arbejde næsten svævende: Tænk, her havde jeg fået redskaber til at gøre noget godt endnu bedre! Til dagligt arbejder jeg i et såkaldt kognitivt miljø, hvor resultaterne er rigtig gode. Alligevel fik jeg inspiration og viden til at optimere mit daglige arbejde på afgrænsede punkter, nemlig eksponering, processing og generalisering. Og netop nu, hvor vi arbejder med behandlingspakker, er enhver optimeringsmulighed i mit daglige arbejde kærkommen.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Prolonged Exposure kan optimere kognitivt terapi på flere punkter og blandt andet være med til at afkorte behandlingsforløbet. Hvis traumer bliver behandlet, vil der ske en form for selvheling af krop og sind. Det er jeg overbevist om, og det er jeg blandt andet, fordi jeg allerede har gode erfaringer med processing og forestillingseksponering.

Inger Lissy Nielsen har gennem uddannelse i kognitiv terapi og i konceptet Rekonstruktion og integration af traumatisk stress (udarbejdet af Professor Are Holen, Norge,) gode erfaringer med processing og forestillingseksponering.

Veterankonference i Kolding

 

Mere dialog og vidensdeling!

Fysioterapeut og klinisk underviser i psykiatri Anne-Cathrine P. Machholm, Viborg Kommune

- Jeg fik meget ud af konferencen. Det var særligt interessant, at så mange aktører var samlet, så man fik et bedre overblik over de mangfoldige problemstillinger, man støder på såvel som veteran m/PTSD, som behandler i forskellige regier og som pårørende. Det kan være svært at finde rundt i systemerne for os alle.

- At der ydermere er et system som militæret, gør jo ikke kompleksiteten mindre. Jeg synes måske indlægget fra Carmen var lidt langt. Kunne godt have tænkt mig, at det var reduceret lidt i tid og at jeg så havde haft mulighed for at besøge og deltage i flere workshops. Det ville have givet mig et bedre informationsniveau om, hvordan man griber opgaven an i de forskellige regioner. Det fik jeg kun på orienteringsniveau. Jeg kunne have tænkt mig mere faglig diskussion, end der var til slut.

Fremover synes jeg, det er vigtigt at have mere tid til dialog og videns deling. Veteranerne skal på banen med taleret og indlæg.  Det er jo trods alt soldaterne, der er eksperter i, hvordan de har det.

 


Siden er sidst opdateret 8-5-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring