Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Medarbejdere med brugerbaggrund

Medarbejdere, der selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet, kan have en anden tilgang og kontakt med patienter i kraft af deres erfaringer. Det er blandt andet baggrunden for, at Psykiatrien i Region Syddanmark lige nu søger medarbejdere med brugerbaggrund til regionens mange lokalpsykiatrier.

- Medarbejdere med brugerbaggrund er et levende bevis på, at det er muligt at komme sig. Vi har i kraft af vores samarbejde med EN AF OS ambassadører allerede erfaret, hvad det vil sige at have et netværk af personer med brugerbaggrund. Det er af stor værdi for brugere at samarbejde med mennesker, der er kommet sig fra en psykisk lidelse. For det kan give håb om, at det er muligt at udvikle sig og ændre sin situation, og de kan fungere som rollemodel for såvel patienter som pårørende og øvrige medarbejdere i psykiatrien, fortæller Ulla Lindgren, der er centerleder i Psykinfo.

Ligeværdige medspillere

For den enkelte medarbejder kan jobbet være et første skridt tilbage til arbejdslivet, under de hensyn, der nu er brug for. Jobbet, der er på maks. 20 timer om ugen, kan måske føre til anden ansættelse fremover. Samtidig kan en medarbejder med brugerbaggrund være rollemodel for andre medarbejdere, der ved selvsyn kan se, at psykisk sårbare også kan komme videre og få job. En psykisk lidelse er ikke nødvendigvis kronisk.

Medarbejderne skal varetage forskellige serviceopgaver i lokalpsykiatrien som fx at opdatere informationsmateriale, holde venteområdet i orden og medvirke i psykoedukation, hvilket vil sige uddannelse for patienter og pårørende om, hvad psykisk lidelse indebærer og hvordan man kan komme sig. Det kan være mere administrative opgaver og funktioner, der har betydning for patientbehandlingen.

Der vil i første omgang blive ansat medarbejdere i otte lokalpsykiatrier, og der er planer om flere lokalpsykiatrier i fremtiden. Det drejer sig om følgende otte: Svendborg, Middelfart, Varde, Esbjerg, Brørup, Fredericia, Aabenraa, Tønder.

Stillingen kan søges nu

Når de otte medarbejdere er fundet, vil de som noget af det første få et 14 dages introprogram med fælles introduktion til arbejdet og PsykInfo og tanken er, at de også kan bruge hinanden som sparringspartnere. Medarbejderne vil blive tilknyttet de enkelte lokalpsykiatrier. Selve koordineringen af funktionen og uddannelsesforløbet varetages af PsykInfo i Middelfart.

Der har været stor interesse. Mange har ringet og spurgt til jobbet, og der er indtil videre kommet omkring 130 ansøgninger til de første seks stillinger.

Stillingerne i Brørup og Middelfart slås først op i løbet af denne uge med ansøgningsfrist 19. maj.

De seks øvrige stillinger kan søges indtil 2. maj, hvor fristen udløber. Se stillingsopslag.

Søg på "brugerbaggrund" i fritekstfeltet.

Der forventes jobstart for alle stillinger 4. august 2014.

Fakta

I lokalpsykiatrien behandles patienten ambulant, dvs. uden indlæggelse. Det er planen, at der skal være lokalpsykiatrier i de fleste store byer i Region Syddanmark. Psykiatrisk Informationscenter – i daglig tale PsykInfo – er et sted, hvor man kan søge viden og rådgivning om psykiske lidelser. Der er lokale PsykInfoer i flere afdelinger og lokalpsykiatrier i Region Syddanmark.

 


Siden er sidst opdateret 30-4-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring