Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2014pilPsykiatrien i Region Syddanmark inviterer til bredt samarbejde i kommende lokalpsykiatri i Odense

Psykiatrien i Region Syddanmark inviterer til bredt samarbejde i kommende lokalpsykiatri i Odense

Psykiatrien i Region Syddanmark vil i de kommende år bygge en ny lokalpsykiatri i Odense, der skal samle flere ambulante regionale funktioner. Eksterne samarbejdspartnere er også velkomne, så huset eventuelt kan blive adresse for andre sundhedstilbud. Derfor inviterer regionen nu til informationsmøde i marts.

Om godt to år kan borgere i Odense benytte sig af flere ambulante psykiatriske tilbud i en bygning centralt i byen. Lokalpsykiatri Odense vil blive Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på mindst 5000 kvadratmeter.

At det også kan være et hus, hvor borgere kan få adgang til flere andre sundhedsydelser på én gang, fx apotek, læge, fysioterapeut og kommunale tilbud, er netop tanken med Lokalpsykiatri Odense, som lige nu er i støbeskeen.

Møde for eksterne samarbejdspartnere
Region Syddanmark ønsker at styrke samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere som kommunens socialpsykiatri og jobcentre, praksissektor og den specialiserede behandling, og vil derfor holde et møde for at fortælle andre interesserede om byggeriet.

- Vi ved, hvor vigtigt det er at samarbejde på tværs af sektorer, så borgerne ikke oplever at ende mellem to stole. Det at bo under fælles tag vil kunne fremme samarbejdet så meget, at borgeren vil få en samlet service. Og det er den fælleshed og sammenhæng vi efterstræber i vores lokalpsykiatrier, siger Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Informationsmødet holdes på Psykiatrisk Afdeling Odense 31. marts kl. 16.30-18.30.

Projekt i udbud
Psykiatrien i Region Syddanmark vil i den nærmeste fremtid vælge det firma, der skal bygge huset og samtidig levere grunden i Odense C, hvor lokalpsykiatrien skal have adresse. Regionen har netop afsluttet en prækvalifikationsrunde, hvor ansøgere har budt ind på byggeriet, og fem er gået videre til udbudsrunden. De skal nu komme med forslag til husets indretning.
De prækvalificerede til projektet er:
KPC Herning A/S
MT Højgaard
5E Byg A/S
NCC Construction Danmark A/S
Hans Jørgensen og Søn Entreprenører A/S

Vinderen af projektet vælges i juni måned. Planen er, at huset skal stå opført i løbet af 2016. 
 

Fakta
Lokalpsykiatri Odense skal huse 13 ambulante teams, der i dag ligger på fire forskellige adresser i Odense. Fordelene ved at samle funktionerne er bedre samarbejde på tværs af teams og sektorer og et mere sammenhængende patientforløb. I huset skal der blandt andet være akut- og psykosefunktion, gerontopsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af traume- og torturoverlevere og PsykInfo.
 

Regionen har modtaget syv prækvalifikationsansøgninger og fem er gået videre og er nu med i udbudsrunden. Tilbudsgiver skal både levere grund og hus. Det betyder, at tilbudsgiver skal have en grund til rådighed i Odense C (max 1,5 km fra Odense Banegård). Huset skal være på mindst 5000 kvadratmeter, hvilket er det areal, regionen skal bruge. Herudover mulighed for yderligere kvadratmeter til andre eventuelle samarbejdspartnere.  
 

Informationsmødet holdes i auditoriet på Psykiatrisk Afdeling Odense 31. marts kl. 16.30-18.30. Adressen er J.B. Winsløvsvej, 5000 Odense C, indgang 220.
Tilmelding er nødvendig. Skriv til: anne.sigh@rsyd.dk eller lone.lander.stie@rsyd.dk

Lokalpsykiatrierne i Region Syddanmark er indgangsport til ambulant behandling for voksne borgere. Al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag og sker netop der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag. I dag er der lokalpsykiatrier i bl.a. Svendborg, Tønder, Esbjerg, Brørup, Fredericia, Middelfart og Aabenraa. Lokalpsykiatrier i bl.a. Vejle, Haderslev, Sønderborg og Odense er undervejs. Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2017.
 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, mobil 9944 4803
  • AC-fuldmægtig Anne Sigh, anlægssekretariatet, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2920 1712

Siden er sidst opdateret 25-3-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring