Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Indvielse af Lokalpsykiatri Esbjerg

Region Syddanmark fejrer åbningen af Lokalpsykiatri Esbjerg i et nyt hus i centrum af Esbjerg, hvor flere ambulante funktioner nu samles ét sted. Det sker:

Fredag 28. februar 2014 kl. 12.00

Østergade 12, 6700 Esbjerg

Ved indvielsen er der taler ved repræsentanter fra Region Syddanmark, arkitektfirmaet Hallen & Nordby A/S samt pårørendeforeningen Bedre Psykiatri. Der er rundvisning, mad og musik. PsykInfos medarbejdere kan fortælle om psykisk sygdom og der er mulighed for at høre, hvordan lokalpsykiatrien arbejder: Hvad vil det sige at arbejde ambulant, opfølgende og tæt på patientens eget hjem? Hvilke funktioner og medarbejdere er der i en lokalpsykiatri og hvordan samarbejder de på tværs med patienter, pårørende, kommuner, foreninger og praktiserende læger?

Pressen er velkommen.

Fakta

Lokalpsykiatri Esbjerg ligger på Østergade 12 i Esbjerg, tæt på banegård, busstation og bymidte. Den er fremover døren ind til en samlet ambulant psykiatrisk behandling for borgere i Esbjerg og Fanø Kommune. I lokalpsykiatrien er flere ambulante funktioner nemlig nu samlet fra andre adresser i Esbjerg, Ribe, Hviding og Varde.

Østergade 12 huser også en specialteamfunktion og en forskningsenhed, og placeringen i samme hus øger muligheden for fælles forskningsprojekter og at forskning og ambulant klinisk arbejde kan inspirere hinanden.

En vigtig samarbejdspartner er også Esbjerg Kommunes socialpsykiatri og jobcentre. Geronto-psykiatrien samarbejder desuden med hjemmeplejen i de fem sydvestjyske kommuner - Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Billund Kommuner.

Lokalpsykiatrierne er indgangsport til ambulant behandling for voksne borgere. Al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag og sker netop der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende.

I dag er der lokalpsykiatrier i bl.a. Svendborg, Tønder, Brørup, Fredericia og Middelfart og Aabenraa. Flere lokalpsykiatrier er undervejs. Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.

Arkitekt og totalrådgiver på projektet i Esbjerg er Hallen og Nordby A/S.

Huset er opført af byggeaktieselskabet Esbjerg. Region Syddanmark lejer sig ind. Der er tale om en 2. etape af en større erhvervsbebyggelse. Første etape, Børsen, er beliggende på hjørnet af Skolegade og Østergade. Navnet Børsen stammer fra et gammelt forlystelsesetablissement, som oprindelig lå på stedet. Det har taget knap to år at opføre den ca. 3500 kvadratmeter store bygning.

Læs mere om lokalpsykiatri på psykiatrienisyddanmark.dk/byggeriYderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 9944 4873, hanne.kopp@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 25-2-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring