Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Nordisk Mentaliseringskonference i maj

Hovedtalerne på Mentaliseringskonferencen i København 22.-23.maj 2014 er Anthony Bateman (London), Sigmund Karterud (Oslo), Susanne Harder (København) og Per Wallroth (Stockholm).

Konferencen bliver en kombination af forelæsninger, symposier og workshops om mentalisering.

Mentalisering og terapi

Konferencens 16 workshops og symposier fra Norden vil præsentere mentaliseringsbegrebet i forhold til beslægtede begreber samt terapeutiske teknikker og erfaringer med at implementere mentaliseringstilgangen til psykiatrisk – psykologisk praksis. Fx præsenteres erfaringer med MBT ift. psykoser, angst og pårørendearbejde.

Konferencen arrangeres arrangeres som et tværregionalt samarbejde i den danske psykiatri gennem foreningen Forum for mentalisering. Forum for Mentalisering arbejder for at udbrede kendskabet til mentaliseringsbegrebet og anvendelsen af mentaliseringsbaseret terapi i klinisk praksis.

Bruges bredt

Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, mener, at mentaliseringstilgangen er vigtig for psykiatrien:

- Evnen til at mentalisere er et væsentligt element i at få det bedre. Netop fordi mentalisering er en grundlæggende social kompetence, der hjælper os til at forstå os selv og andre. Selvom MBT i første omgang er udviklet til borderline personlighedsforstyrrelser, bruges MBT i dag til behandling af både spiseforstyrrelser, depressioner, angstlidelser, PTSD og mange andre psykiske lidelser, siger Ole Ryttov.

Mentaliseringstilgangen anvendes på flere afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Program og tilmelding

Konferencens program kan findes på www.forumformentalisering.dk. Her kan man også tilmelde sig. I forbindelse med konferencen vil et fagligt netværk blive dannet.

Den første nordiske Mentaliseringskonference fandt sted i Oslo i 2012.
 


Siden er sidst opdateret 19-1-2014Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring