Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilFamiliebehandler nomineret til integrationspris

Familiebehandler nomineret til integrationspris

Knud Eschen arbejder med flygtningefamilier, der er ramt af PTSD og traumer efter krig, flugt og tortur. Han er familiebehandler på Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, Psykiatrien i Region Syddanmark, hvor målgrupperne for behandling er flygtninge og danske krigsveteraner med PTSD.

For tre år siden fik Knud Eschen en idé til projektet "Natur, fællesskab og integration" sammen med naturvejleder Thor Hjarsen fra Red Barnet. Gennem oplevelser i naturen styrkes den fysiske, mentale og sociale sundhed hos både børn og voksne. Det kan være endagsture i skoven og ved stranden, og hvert år arrangeres en familielejr, hvor seks flygtningefamilier er med på en tredages naturlejr.

- Jeg blev overrasket og glad over nominerringen til integrationsprisen. Især fordi det er med til at skabe opmærksomhed om målgruppen - de traumatiserede flygtningefamilier. Egentlig synes jeg, der er en masse mennesker, der burde være indstillet sammen med mig, for projektet har kun kunnet lade sig gøre med hjælp fra mine fantastiske kolleger, samarbejdspartnere og ikke mindst de frivillige, som yder en stor indsats, siger Knud Eschen.

Engagement, faglig viden og menneskelig indsigt

Marie Lund, chefkonsulent på Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, har indstillet Knud Eschen til Integrationspriserne 2013. Hun ser i dagligdagen, hvordan Knuds evne til at indgyde ro, tryghed og tillid har en smittende effekt på patienter, pårørende og kolleger, og hvordan hans positive indstilling giver familierne håb.

- Knud er en usædvanlig ildsjæl med en nyskabende og kreativ tilgang til behandlingen. Han har fået en god idé til at opbygge ressourcer i PTSD-ramte flygtningefamilier, og han formår at gøre idéen til virkelighed og forankre projektet. Patienterne er i fokus i alt, hvad Knud foretager sig, og han vil det bedste for familierne og børnene, siger Marie Lund.

Indtil nu er det flygtningefamilier på Fyn, der har fået glæde af Knuds indsats, og Afdeling for Traume- og Torturoverlevere arbejder på at udbrede projektet til hele Region Syddanmark i samarbejde med Red Barnet og et korps af frivillige.

Integrationspriserne 2013

Der er 15 nominerede kandidater til Integrationspriserne 2013 fordelt på fem kategorier: Årets nydanske forælder, Årets arbejdsplads, Årets medarbejder, Årets Kommune og Årets Frivillige forening.

Det er en uafhængig dommerkomité, der har udvalgt de 15 nominerede ud af i alt 66 indstillinger. Der blev blandt andet lagt vægt på, at de nominerede ør en forskel og skaber gode resultater. Dommerne så også på, om der er brugt nye og anderledes metoder, og om nye danskere er involveret direkte i at udvikle og gennemføre indsatserne.

Priserne uddeles af social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen den 7. oktober i Bremen Teater i København.


Læs mere på Social-, Børne- og integrationsministeriets hjemmeside


Siden er sidst opdateret 20-9-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring