Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilSeptember 2013pilTelepsykiatrisk Center på vej til hele regionen

Telepsykiatrisk Center på vej til hele regionen

Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder målrettet med at udvikle telepsykiatriske løsninger, og i dag kunne den fysiske base for arbejdet med telepsykiatri fejre rejsegilde. Pølsevognen var kørt ind på den trange byggeplads bagved Psykiatrisk Afdeling Odense, og der var øl og vand til håndværkerne.

- Tak til håndværkerne, der har gjort det muligt for os at markere dagen i dag. Der skal foregå noget virtuelt her på længere sigt, men vi er også nødt til at have et samlet, fysisk sted til aktiviteterne. Så centret i fremtiden kan blive knudepunkt for al telepsykiatri i regionen. Og vi er godt på vej nu!, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V).

Brobygning mellem systemer og mennesker

Den nye tilbygning bliver bygget til den eksisterende psykiatriske afdeling i Odense, og skal være hjemsted for et telepsykiatrisk center. Centret skal sikre let adgang til psykiatrisk behandling i alle dele af regionen, så borgerne kan blive behandlet enten i egne hjem eller på nærliggende psykiatriske afsnit ved hjælp af videokonferenceudstyr.

- For os er det ikke bare en pavillon eller en bygning, I bygger her. For os er det kreativitet, nytænkning og brobygning mellem systemer og mennesker, sagde projektleder Birgitte Kibenich, Psykiatrien i Region Syddanmark. Brobygning var mest ment i overført betydning, men hun henviste også til en brobygning i fysisk forstand, nemlig broen, der skal forbinde den nye afdeling med den eksisterende, som håndværkerne er i gang med.

Hurtigt byggeri

Byggeriet skrider hurtigt frem, da flere af elementerne bliver leveret færdiglavet.

Syv måneder vil byggeriet tage og allerede i november vil den nye tilbygning stå klar.

- Den ene dag var byggeriet i terræn og fem dage efter stod der et hus. Det er fantastisk, også at se så ordnet og ryddelig en byggeplads. Det er aldrig set før – og imponerende i forhold til, hvor lidt plads I har, sagde arkitekt Søren Vestergaard fra TKT arkitekter. 

Billede til download

Fakta
I løbet af 2012 er der tilknyttet en række nye udviklings- og forskningsaktiviteter til Psykiatrisk Afdeling Odense af både regionsdækkende og landsdækkende karakter.

Det har derfor vist sig nødvendigt at gennemføre en mindre udbygning for at få den fornødne plads hurtigst muligt og inden udgangen af 2013.

Den nye tilbygning skal skabe plads til følgende aktiviteter: 
Et regionalt dækkende Telepsykiatrisk Center, der skal sikre let adgang til psykiatrisk behandling i alle dele af regionen, så borgerne kan modtage behandling enten i egne hjem eller på nærliggende psykiatriske funktioner ved hjælp af videokonferenceudstyr.

Et landsdækkende satspuljefinansieret projekt, der består af internetbaseret behandling til deprimerede. Modellen er med fordel brugt i bl.a. Sverige. Projektet tilbyder en udredning, et tre måneders behandlingsforløb, hvor patienten gennemfører et selvhjælpsprogram med kognitiv adfærdsterapi med støtte fra en psykolog og en afsluttende samtale.

Et flerårigt forskningsprojekt, der skal sikre en bedre alkoholbehandling for flest mulige borgere med et alkoholproblem. Projektet skal bidrage til en generel forbedring af behandlingsforløbet - både i forhold til at få borgere med et alkoholmisbrug i behandling og til efterfølgende at undgå tilbagefald.

Byggeriet udføres af C.P. BYG Aps i Broby og er tegnet af arkitektfirmaet TKT A/S fra Odense. Det består af et 2 etagers byggeri på 576 kvadratmeter og en forbindelsesgang på ca. 24 kvadratmeter til den eksisterende bygning. Størstedelen af arealet går til det Telepsykiatriske Center og til forskningsprojektet.

Bygningen er et modulbyggeri, en slags pavillon, der skal rumme kontor- og fællesfaciliteter.

Byggeriet går meget hurtigt, da flere af elementerne bliver leveret færdiglavet.

Byggeperioden løber fra 23. april 2013 til 15. november 2013.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, mobil 4032 5210
  • Projektleder Birgitte Kibenich, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2947 9467
  • Projektchef Jan Laustsen, CP Byg, mobil 40414599 Arkitekt Søren Vestergaard, TKT arkitekter, mobil 31186120

Siden er sidst opdateret 6-9-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring