Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Rejsegilde på Telepsykiatrisk Center

Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder målrettet med at udvikle telepsykiatriske løsninger, og nu er den fysiske base for arbejdet med telepsykiatri klar til rejsegilde.

Rejsegildet finder sted:

Fredag 6. september 2013 kl. 11.45

Psykiatrisk Afdeling Odense, Indgang 120, Sdr. Boulevard 29, 5000 Odense C

Pressen er velkommen.

Psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen byder velkommen. Der vil være taler ved blandt andet regionsrådsformand Carl Holst (V), byggeriets arkitekt og entreprenør.

Fakta
I løbet af 2012 er der tilknyttet en række nye udviklings- og forskningsaktiviteter til Psykiatrisk Afdeling Odense af både regionsdækkende og landsdækkende karakter.

Det har derfor vist sig nødvendigt at gennemføre en mindre udbygning til afdelingen for at få den fornødne plads hurtigst muligt og inden udgangen af 2013.

Den nye tilbygning skal skabe plads til følgende aktiviteter: 
Et regionalt dækkende Telepsykiatrisk Center, der skal sikre let adgang til psykiatrisk behandling i alle dele af regionen, så borgerne kan modtage behandling enten i egne hjem eller på nærliggende psykiatriske funktioner ved hjælp af videokonferenceudstyr.

Et landsdækkende satspuljefinansieret projekt, der består af internetbaseret behandling til deprimerede. Modellen er med fordel brugt i bl.a. Sverige. Projektet tilbyder en udredning, et tre måneders behandlingsforløb, hvor patienten gennemfører et selvhjælpsprogram med kognitiv adfærdsterapi med støtte fra en psykolog og en afsluttende samtale.

Et flerårigt forskningsprojekt, der skal sikre en bedre alkoholbehandling for flest mulige borgere med et alkoholproblem. Projektet skal bidrage til en generel forbedring af behandlingsforløbet - både i forhold til at få borgere med et alkoholmisbrug i behandling og til efterfølgende at undgå tilbagefald.

Byggeriet udføres af C.P. BYG Aps i Broby og er tegnet af arkitektfirmaet TKT A/S fra Odense. Det består af et 2 etagers byggeri på 576 kvadratmeter og en forbindelsesgang på ca. 24 kvadratmeter til den eksisterende bygning. Størstedelen af arealet går til det Telepsykiatriske Center og til forskningsprojektet.

Bygningen er et modulbyggeri, en slags pavillon, der skal rumme kontor- og fællesfaciliteter.

Byggeriet går meget hurtigt, da flere af elementerne bliver leveret færdiglavet.

Byggeperioden løber fra 23. april 2013 til 15. november 2013.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2384 5014, hanne.kopp@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 5-9-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring