Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Rejsegilde på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg

Psykiatrien i Region Syddanmark bygger ca. 6100 kvadratmeter til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og nu er vi klar til rejsegilde:

Mandag 12. august 2013 kl. 14.00

Gl. Vardevej 101, 6715 Esbjerg N

Der er taler ved blandt andet regionsrådsformand Carl Holst (V), rådgiverne og de udførende entreprenører, og der vil være mulighed for at komme rundt og se byggeriet og omgivelserne.

Vi mødes foran hovedbygningen og går sammen ned til bygningerne.

Pressen er velkommen.

Fakta
Frem til starten af 2015 bygger Region Syddanmark nye kvadratmeter til den eksisterende psykiatriske afdeling på Gl. Vardevej – også kaldet Spangsbjerg.

I alt skal der om- og udbygges for ca. 250 mio. kr.

Udbygningen i Esbjerg betyder, at psykiatrisygehusets døgnfunktion udvides med 6.100 kvm., og at håndværkerne renoverer og moderniserer yderligere 6.000 kvm.

Dermed bliver der plads til tre nye døgnafsnit med i alt 48 pladser – og én indgang for akutte patienter. Desuden vil et udvidet tunnelsystem forbinde alle døgnafsnit med akutmodtagelse og servicebygning.

Projektet samler de nuværende døgnafsnit i Hviding og Esbjerg. Døgnafsnittene i Hviding lukkes, når projektet er færdigt i 2015. Sengekapaciteten udvides med fire ekstra sengestuer.

De ambulante funktioner samles i en ny lokalpsykiatri i Esbjerg fra november 2013.

Når byggemaskiner og håndværkere har forladt matriklerne ved Hospitalsvej og Gammel Vardevej i 2015, vil psykiatrisygehuset råde over 97 døgnpladser i Esbjerg.

Herudover vil der være akutmodtagelse og børne- og ungdomspsykiatriske funktioner.

Opgaven løses af entreprenørfirmaet NCC. Arkitektfirmaet Arkitema K/S er udpeget som totalrådgiver på byggeriet. Underrådgiver og ingeniør er Rambøll A/S Esbjerg.

Byggeriet foregår i to faser: Første del: Nybygning af tre sengeafsnit og en ny servicebygning. Start 2. januar 2013 og forventet indflytning marts 2014.

Etape 2: En omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etableringen af nye udearealer. Start marts 2014. Forventet klar godt et år efter.

Læs mere om byggeriet på psykiatrienisyddanmark.dk/byggeriYderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2384 5014, hanne.kopp@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 8-8-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring