Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Charlotte Rosenkrantz Josefsen ny direktør

Charlotte Rosenkrantz Josefsen, 45 år, bliver ny administrerende direktør i psykiatrisygehuset. Hun kommer fra en stilling som socialchef for psykiatri- og socialområdet i Region Midtjylland.

CharlotteRJ

Charlotte Rosenkrantz Josefsen er uddannet cand.merc. og har solid erfaring med økonomistyring og ledelse.

- Charlotte er en dygtig leder, der har vist sig i stand til at gennemføre forandringer og skabe ejerskab i organisationen, samtidig med at hun har holdt styr på økonomien. Hun har desuden udpræget sans for at skabe gode samarbejdsrelationer - også på tværs af sektorer, siger psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen og fortsætter:

- Jeg ser meget frem til samarbejdet. Jeg er sikker på, Charlotte får succes i jobbet, og det har Psykiatrien i Region Syddanmark brug for. Som menneske har Charlotte de helt rigtige kvaliteter i forhold til stillingen: Hun er stærk til relationer, ansvarsfuld og ordentlig, og så brænder hun for psykiatri- og socialområdet. Det er tydeligt, når man taler med hende, og det smitter af på hendes omgivelser og hendes arbejde.

Charlotte Rosenkrantz Josefsen afløser tidligere administrerende sygehusdirektør, Peter Henriksen, der fratrådte sin stilling i foråret.

Psykiatri i udvikling

Charlotte Rosenkrantz Josefsen bliver en del af sygehusledelsen, og hun kommer til at arbejde sammen med lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen og sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov. Det er sygehusledelsens opgave at gennemføre psykiatriplanens anbefalinger og sikre sammenhængende patientforløb og behandling af høj kvalitet. Sygehusledelsen er ansvarlig for sygehusets økonomi og for psykiatrien som en attraktiv arbejdsplads.

De væsentligste succeskriterier i jobbet er knyttet til at føre psykiatriplanen ”Fremtidens Psykiatri” ud i livet og nå frem til en psykiatri kendetegnet af bedre kvalitet og større sammenhæng, tilgængelighed og effektivitet.

I de kommende år investerer regionsrådet massivt i Psykiatrien i Region Syddanmark. Der opføres psykiatriske afdelinger i Middelfart, Esbjerg, Aabenraa, Vejle og Odense. Der skal gennemføres en ny struktur for behandlingspsykiatrien, og samarbejdet mellem psykiatrien, kommunerne, de praktiserende læger og regionens sygehuse skal styrkes yderligere.

- Jeg glæder mig meget til at lære ledere og medarbejdere at kende og at føre psykiatriplanen ud i livet sammen med dem. Region Syddanmark har et godt udgangspunkt, men der er også store kommende udfordringer. Jeg ser frem til, i dialog med ledere og medarbejdere, at være med til at træffe og gennemføre de nødvendige beslutninger, så Psykiatrien i Region Syddanmark fortsat udvikles i overensstemmelse med de politiske mål på området, siger Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Charlotte Rosenkrantz Josefsen bor i Viby ved Aarhus. Hun er gift og har to børn på henholdsvis 13 og 15 år.

Der var syv ansøgere til stillingen som administrerende direktør.

Fakta om Charlotte Rosenkrantz Josefsen i uddrag

Uddannelse
2011-2012: KIOL Executive, uddannelsesforløb i offentlig ledelse, udbudt af professionshøjskolen Metropol.
2007: Uddannelsesforløb om nye krav til økonomistyring i regionerne, Aalborg Universitet
1997: HD-enkeltfag, design og drift af effektive organisationer
1995: Cand.merc., økonomistyring og regnskabsvæsen, Handelshøjskolen i Aarhus
1992: HA, Handelshøjskolen i Herning

Erhverv
2009-2013: Socialchef for psykiatri- og socialområdet, Region Midtjylland
2007-2009: Distriktschef i distrikt syd, Region Midtjylland
2006-2007: Kontorchef i distrikt syd, Region Midtjylland
2005-2006: Senior Manager i konsulent- og revisionsfirmaet KPMG
2004-2005: Vicekontorchef i uddannelses- og arbejdsmarkedsafdelingen, Århus Amt
1994-2004: Fuldmægtig, Århus Amt

Charlotte Rosenkrantz Josefsen har desuden gennemført en række ledelsesudviklingsforløb og kurser inden for blandt andet offentlig ledelse.  


Siden er sidst opdateret 13-6-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring