Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Indvielse af Lokalpsykiatri Fredericia

I disse år åbner Psykiatrien i Region Syddanmark lokalpsykiatrier flere steder i regionen. Og nu fejrer vi åbningen af endnu én – Lokalpsykiatri Fredericia, som vi indvier:

Mandag 10. september 2012 kl. 10.00
Vendersgade 49, 7000 Fredericia

Der vil være taler ved regionsrådsformand Carl Holst (V), formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) og oversygeplejerske Heine Rasmussen fra Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. PsykInfo åbner samme dag i huset, hvor patienter og pårørende kan hente hjælp i form af den nyeste viden om sygdom og behandling.  

Det danske Musicalakademi Fredericia kommer forbi og krydrer dagen med musik og underholdning, og psykiatrisygehuset vil være vært ved et let traktement.

Pressen er velkommen.

Se invitation

Fakta
Lokalpsykiatri Fredericia har til huse på Vendersgade i Fredericia, hvor der tidligere lå en fødselsanstalt og senere et plejehjem. Personale fra Vejle, Kolding og Fredericia har nu skabt et nyt behandlingssted og en fælles kultur.

Der er 44 ansatte med en bred vifte af tværfaglige medarbejdere: Læger, sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og sekretærer. Stedet fungerer også som uddannelsessted for læger og sygeplejersker.

Afdelingen samarbejder med Fredericia Kommune, som har visitation og socialpsykiatri i huset. Der samarbejdes desuden med Fredericia, Kolding, Vejle, Assens, Middelfart og Nordfyns kommuner omkring blandt andet gerontopsykiatriske patienter.

Lokalpsykiatri Fredericia rummer: Akutteam, sygeplejersker med tæt samarbejde med praktiserende læger og kommune, almenteam, selvmordsforebyggelse, opsøgende psykoseteam, gerontopsykiatrisk funktion.

Lokalpsykiatri vil i løbet af de kommende år vende op og ned på behandlingspsykiatri, som vi kender den i dag i Region Syddanmark. Lokalpsykiatrierne er indgangsport til behandling for voksne borgere, hvor al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende og den skal ske der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup og Middelfart - samt i Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.
Lokalpsykiatri Esbjerg samles i nybyggeri i centrum af Esbjerg i efteråret 2013.
Planlægningen af Lokalpsykiatri Odense er i fuld gang, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.

Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.

Læs mere om konceptet for lokalpsykiatrier herYderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2384 5014, e-mail: hanne.kopp@psyk.regionsyddanmark.dk

Siden er sidst opdateret 2-5-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring