Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilSeptember 2012pilReception: Specialbehandling af traumatiserede soldater

Reception: Specialbehandling af traumatiserede soldater

Et år er gået, siden Region Syddanmark oprettede et højt specialiseret behandlingstilbud til traumatiserede soldater. Psykiatrisygehuset gør nu status over det sidste års erfaringer med den specialiserede og tværfaglige behandling.

Det sker ved en reception: 

 

Torsdag 20. september 2012 kl. 10.00

Bjergegade 15, 1. sal, 5000 Odense

 

Regionsrådsformand Carl Holst (V) og formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) holder taler, og tre veteraner fortæller om deres oplevelser, om den behandling, de har fået, og hvordan de er kommet videre med deres liv.

 

Derudover fortæller repræsentanter fra Psykiatrisk Afdeling Odense og fra Afdeling for Traume- og Torturoverlevere om den højt specialiserede behandling, der begyndte i september 2011.  

 

Pressen er velkommen. 

Fakta
Et voksende antal soldater får posttraumatisk stresssyndrom (PTSD), efter de har været i krig. De kan få hjælp af forsvarets psykologer og i regionernes almene psykiatri. De tilbud tilgodeser den største gruppe af veteraner med psykiske lidelser. I september 2011 sørgede Sundhedsstyrelsen for et højt specialiseret tilbud til veteraner med svær og kompleks PTSD i Region Syddanmark, Region Midt og Region Hovedstaden. Veteraner fra hele landet kan henvises til de tre højt specialiserede funktioner.

 

Tilbuddet, som nu har eksisteret i et år, tager således over, hvor ekspertisen i de nuværende tilbud ikke rækker.

 

Specialteamet i Region Syddanmark består af psykiatere, psykologer, fysioterapeuter og socialrådgivere og er et samarbejde mellem Psykiatrisk Afdeling Odense og Afdeling for Traume- og Torturoverlevere. Eksperter med særlig viden om PTSD og traumer bidrager til et tværfagligt behandlingsforløb, der tilgodeser sygdomsbilledet hos den enkelte veteran.

 

Sundhedsstyrelsen har vurderet, at ca. 20 soldater årligt får brug for det højt specialiserede behandlingstilbud i Region Syddanmark. Psykiatrien i Region Syddanmark har i løbet af det første år fået 40 henvisninger til lægelig vurdering.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Kommunikationskonsulent Hanne Kopp, Psykiatrien i Region Syddanmark, mobil 2384 5014, hanne.kopp@psyk.regionsyddanmark.dk


Tilknyttede filer

Siden er sidst opdateret 2-5-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring