Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


To snoreklipninger og en indvielse

Region Syddanmark investerer massivt i nye moderne fysiske rammer til psykiatriske patienter de kommende år, og i dag, torsdag 25. april 2013, blev nye rammer til to almenpsykiatriske afsnit på Psykiatrisk Afdeling Middelfart indviet.

Carl Holst klipper snor - indvielse af almenpsykiatri i Middelfart

Regionsrådsformand Carl Holst (V) klipper snoren til to almenpsykiatriske afsnit i Middelfart. Samtidig står psykiatriudvalgsformand Freddie H. Madsen (DF) inde ved siden af i et andet rum og klipper snoren synkront med Carl Holst. Tekst og foto: Hanne Kopp

Regionsrådsformand Carl Holst (V) glædede sig over at kunne markere den første etape i Region Syddanmarks plan for forbedring af psykiatriske rammer:

- Det er et stort fremskridt, vi ser i dag, både for patienter og medarbejdere. I de her nye bygninger får vi mulighed for tættere samarbejde og fokus på både behandling og rehabilitering. Et fremskridt, der skal være med til at øge ligheden i forhold til det øvrige sundhedsvæsen. Som psykiatrisk patient kan du opleve lukkede døre og ensomhed i mere end én forstand, men vi skal sikre, at der er et vindue og et lys, der giver håb om og mulighed for at få det bedre og for at trives, sagde regionsrådsformand Carl Holst.

Medarbejdere og gæster til indvielse af almenpsykiatri i Middelfart

Et led i regionens plan om bedre rammer
De to afsnit er de første, der er opført efter de nye standarder for fysiske rammer i Psykiatrien i Region Syddanmark, og de vil på sigt være en del af Retspsykiatri Syddanmark, der samles i Middelfart i foråret 2014. 

- Med disse rammer for behandlingen håber jeg, at både patienter og personale får en bedre hverdag. Og i takt med at de nye lokaler tages i brug, kan vi igangsætte ombygningen af de gamle afdelinger. Det glæder mig, for det er et led i den plan, vi har lagt i regionen. Bedre forhold for sindslidende med store vanskeligheder, sagde formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF).

Herefter klippede regionsrådsformanden og psykiatriudvalgsformanden de to snore synkront. Og så var der åbnet ind til de to afsnit, som medarbejdere og gæster derefter kunne besigtige.

Patienterne flytter ind om få uger, og derefter fortsætter byggeriet på Østre Hougvej et stykke tid endnu. I året 2014 står det samlede Retspsykiatri Syddanmark færdigt.

Isabel Gindeberg - tale ved indvielse af almenpsykiatri

Oversygeplejerske Isabel Gindeberg takkede de involverede, deriblandt medarbejdere for deres deltagelse: "Det vigtigste er menneskene og det, der foregår i bygningerne. Den faglige indsats, de mellemmenneskelige relationer osv. Og vi skal aldrig stoppe det arbejde eller den udviklling".

Fakta

De to afsnit, der indvies, er de første, der er opført efter de nye standarder for fysiske rammer i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Det drejer sig om to døgnafsnit (P1 og P2) med 36 pladser samt fælles modtagelse.

Målgruppen for almenpsykiatrien er voksne med psykoser, psykosenære tilstande, depressioner, personlighedsforstyrrelser samt nervøse og stressrelaterede tilstande.

På P1 kan patienterne komme hjem i weekenderne. (5-døgnsafsnit).

P2 (7-døgnsafsnit) har integreret åben/lukket funktion.

Begge afsnit er bygget til at kunne fungere som åben/lukket afsnit, men P1 fungerer altså fra start som et åbent 5-døgnsafsnit.

Patienterne opholder sig lige nu på andre afsnit på Østre Hougvej og flytter over i de nye bygninger i starten af maj måned.

Indlæggelsestiden er gennemsnitlig 20 dage.

Værelserne er med eget bad og toilet – hvilket er nyt i forhold til tidligere. De er også noget større - 17 mod 13 kvadratmeter tidligere (generalplanens standard) og enkelte værelser på 24 kvadratmeter til mere plejekrævende patienter. Dermed vil afdelingen være gearet til evt. kommende bariatriske (svært overvægtige) patienter, der forventes at komme flere af de kommende år.

De nye bygninger er omkring 2400 kvadratmeter.

Byggeriet til Retspsykiatri Syddanmark tog sin start i februar 2012 og fortsætter et års tid endnu: Indflytningen i de nye retspsykiatriske afsnit vil ske et afsnit ad gangen – med start i juli 2013 til april 2014, hvor de sidste afsnit flytter ind.

Foruden de 36 almenpsykiatriske pladser bygges der til 70 retspsykiatriske døgnpladser. Foruden ombygning udvides der med ca. 8500 kvadratmeter i alt.  


Siden er sidst opdateret 1-5-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring