Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilSeptember 2012pilFørste spadestik til børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Aabenraa

Første spadestik til børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Aabenraa

Psykiatrien i Region Syddanmark tager hul på første del af psykiatribyggeriet i Aabenraa. Det drejer sig om et nyt børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium, der bliver bygget i tæt tilknytning til det kommende familiehus på sygehuset i Aabenraa.

Byggestarten markeres med første spadestik, foretaget af regionsrådsformand Carl Holst (V): 

Tirsdag 2. oktober 2012 kl. 14.00

Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa

Pressen er velkommen.

Se vedhæftede invitation med oversigtskort over sygehusområdet.

 

Fakta
Psykiatrisygehusets nybyggeri i Aabenraa bliver ca. 20.000 kvm. Her samles de psykiatriske funktioner fra Augustenborg og Haderslev samt de børne- og ungdomspsykiatriske funktioner fra Kolding og Augustenborg.

Det nye hus får sammenlagt 115 døgnpladser og ambulante funktioner for ældre samt for børn og unge. 

Byggeri i to etaper: Første etape omfatter et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i forlængelse af det somatiske familiehus. Det står færdigt ved udgangen af 2013.

Ambulatoriet bygges tæt på det somatiske familiehus, hvilket øger mulighederne for samarbejde på tværs samt fokus på både fysiske og psykiske symptomer. Derudover bliver der plads til dagfunktion og skole.

Anden etape omfatter opførelse af alle øvrige psykiatriske døgnfunktioner og ambulatorier i nær sammenhæng med det somatiske sygehus. Første spadestik i foråret 2013. Byggeriet står færdigt i efteråret 2014.

Byggesum: 448 mio. kroner.

Byggeriet i Aabenraa var oprindeligt planlagt til 2018. I forbindelse med regionsrådets 2010-vækstpakke lykkedes det at finde penge til at rykke projektet fire år frem.

Den psykiatriske del af sygehuset etableres nordvest for den nuværende hovedindgang.Yderligere oplysninger fås hos:

Siden er sidst opdateret 24-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring