Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark

Region Syddanmark samler retspsykiatrien i Middelfart fra efteråret 2013, og nu er byggeriet så langt, at der kan holdes rejsegilde:

Tirsdag 30. oktober 2012 kl. 12.00-13.00

Psykiatrisk Afdeling Middelfart, Østre Hougvej 70, 5500 Middelfart

Der vil være taler og der er mulighed for at komme rundt og se byggeriet, som allerede er nået langt frem. Flere elementer bliver leveret færdiglavet fra fabrik, og det er grunden til, at der under rundvisningen vil være mulighed for blandt andet at se et færdiglavet badeværelse.

Pressen er velkommen.

Fakta

Region Syddanmark samler retspsykiatrien i Middelfart, hvor der fremover bliver 70 retspsykiatriske døgnpladser samt en almenpsykiatrisk afdeling med 36 pladser.

Ud af de retspsykiatriske døgnpladser skal 14 være private to-værelsesstuer, hvor anbringelsesdømte patienter, der kan være indlagt op til 8 år, efter en periode kan flytte over i.

Foruden ombygning af eksisterende arealer udvides der med ca. 8.500 kvadratmeter.

I den nye Retspsykiatri Syddanmark vil behandling og sikkerhed gå hånd i hånd. Indenfor murene vil der være fokus på den gode relation mellem patient og medarbejder og på varierede fritidsaktiviteter, blandt andet i form af voksenundervisning, træningskøkken og sportshal.

Udenfor murene vil der være gængse fysiske sikkerhedsforanstaltninger i form af en fire meter høj facade, der er designet til at modstå flugtforsøg. Afskærmningen omkring retspsykiatrien vil være videoovervågede og belyst og der vil være elektronisk adgangskontrol.

Om få måneder bliver hovedindgangen lukket, da der skal bygges en tunnel tværs hen over forpladsen.

Den samlede pris er knap 250 millioner kroner.

Dele af byggeriet vil blive taget i brug allerede fra foråret 2013, og i flere step henover året - indtil foråret 2014, hvor hele byggeriet forventes at stå færdigt.

Tilknyttede filer

Siden er sidst opdateret 23-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring