Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilNovember 2012pilBørne- og Ungdomspsykiatri Odense får vokseværk

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense får vokseværk

Udvidelsen af børne- og ungdomspsykiatrien i Odense består af en kommende pavillon, der skal huse flere døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium. Derudover skal nuværende bygninger renoveres. Byggeriet skal gå stærkt, da alt skal stå klar næste efterår. Derfor var byggefolkene så småt gået i gang med det, der skal være en midlertidig pavillon på godt 1.200 kvadratmeter.   

Carl Holst tager første spadestik

Første spadestik til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Psykiatrien i Region Syddanmark ruster afdelingen til flere døgnpldser og funktioner. Tekst og Fotos: Hanne Kopp 

Ruster os til fremtiden

Regionrådsformand Carl Holst (V) gav medarbejdere, ledelse, byggefolk og de små patienter, som også var mødt frem, et par ord med på vejen, inden han tog det første spadestik:

- Børne- og ungdomspsykiatrien her i Odense har - eller får snart – vokseværk, når vi samler flere funktioner i afdelingen. Det er glædeligt. Vi begynder at ruste os til fremtiden, og vi kan ikke vente til Nyt OUH står færdigt. Derfor laver vi en midlertidig løsning, så vores små og unge patienter får en god behandling – også her og nu, pointerede regionsrådsformanden. 

Nyt OUH står efter den nuværende plan færdig i 2019, men allerede fra efteråret 2013 vil der komme flere patienter til Odense.

Fremtidssikring og nye muligheder

Ledende overlæge Kurt Memmert benyttede lejligheden til at takke politikere og psykiatriledelse for deres opbakning samt medarbejderne for deres indsats – i med- og modgang:

- Indholdsmæssigt kommer det også til at gå stærkt. Vi skal forberede en stor kapacitetsudvidelse fra 8 til 22 senge, nye funktioner i afdelingen og 2500 ekstra nye ambulante besøg per år. Det stiller krav til omstillingsparathed, nytænkning, engagement og stor faglig dygtighed. Det giver os nogle fantastiske muligheder og en god fremtidssikring, sagde Kurt Memmert.   

Tilskuere - til første spadestik

Fakta
Børne- og ungdomspsykiatrien i Odense skal ifølge Region Syddanmarks psykiatriplan oprustes.

Der skal fra 2014 være 22 døgnpladser mod 8 pladser i dag. Det er børnesenge, der flytter fra Kolding til Odense.

Derudover bliver aldersgrænsen i børne- og ungdomspsykiatrien hævet fra 17 år til 19 år.

Samtidig samles patienter med spiseforstyrrelser på to afdelinger i henholdsvis Odense og Kolding (fra 2014 i Aabenraa), jf. specialeplanen.

Samlet set vil der altså komme flere patienter til afdelingen, og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold:

Tilbygningen består af en 1.200 kvadratmeter pavillon. Den bygges øst for (bagved) det eksisterende byggeri, og kommer til at forbinde de to fløje, der i dag indeholder dagafsnit for børn og døgnafsnit for unge.

Pavillonen skal huse ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium.

Ombygningen af afdelingen og pavillonen er en midlertidig løsning - indtil Nyt OUH står klar som forventet i 2019.

Byggeriet udføres af 3D Contractor i Odense.

Til- og ombygningen står klar i efteråret 2013.

Byggeriet så småt i gangBørne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense

 
Siden er sidst opdateret 23-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring