Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykologer i Byggecentrum

Omkring 70 psykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark var forleden mødt op for at høre mere om specialpsykologuddannelsen. Hvad indeholder uddannelsen og hvad skal der til for at søge?

Møde om specialpsykologuddannelsen

Eftermiddagsmøde i Byggecentrum i Middelfart, hvor 70 psykologer var mødt frem for at høre mere om den nye specialpsykologuddannelse. Tekst og foto: Hanne Kopp.

Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov bød velkommen og fortalte om uddannelsens forløb og indhold. Derefter var der bred debat og mulighed for at stille spørgsmål – og der var mange, der valgte at tage ordet og spørge – blandt andet: Hvordan søger man rent praktisk, om meritforløb, hvad gør man, hvis man flytter til en anden region under uddannelse, kan man søge uden at spørge sin afdeling om lov først, udelukker specialuddannelsen anden uddannelse osv.

Der var heldigvis flere i salen, der sad klar til at svare, så psykologerne kunne blive klædt ordentlig på til evt. at søge ind på den nye uddannelse.

Mere samarbejde på tværs

Stadig større krav om faglighed, kompetenceudvikling og specialisering har blandt andet gjort, at Danske Regioner nu udbyder uddannelsen. For psykologerne er og bliver en vigtig ressource, når psykiatriens udfordringer og opgaver skal løses fremover.

- Der bliver stillet stadig større krav til behandling, kvalitet og faglighed, til sammenhæng i patientforløb, samarbejde på tværs af sektorer – og uddannelse er nøgleordet. Jeres faglighed som psykologer spiller også ind og bliver en vigtig og afgørende faktor, sagde sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, som bød velkommen og fortalte om uddannelsens forløb og indhold.

Grunden til at uddannelsen nu udbydes er blandt andet: Stigende efterspørgsel. Manglende hænder i psykiatrien. Øget rekruttering til psykiatrien. Krav om højnet behandlingskvalitet.

Specialpsykologuddannelsen - eftermiddagsmøde

75 pct. specialpsykologer

Målet er, at sygehuset over de næste 10 år uddanner så mange specialpsykologer i psykiatri og i børne- og ungdomspsykiatri, at 75 pct. af det samlede antal psykologer er specialuddannede. I dag er der 154 psykologer ansat i sygehuset. De har en gennemsnitsalder på 42 år.

Hvis du vil søge:

I Region Syddanmark skal der besættes 10 ordinære uddannelsesstillinger på årsbasis – syv i psykiatri og tre i børne- og ungdomspsykiatri.

Ansøgningsfristen til stillingerne i børne- og ungdomspsykiatri var 12. april med start 1. september 2013.

Til de syv stillinger i psykiatri er fristen 14. juni med start 1. december 2013.

Ansøgning sker på www.specialpsykologuddannelsen.dk hvor du finder opslag med forløbsoversigt, ansøgningsskema, faglig profil samt øvrig information om uddannelsen.

Fakta

Det er Danske Regioner, der udbyder specialpsykologuddannelsen. Den er rettet mod autoriserede psykologer, der ønsker at specialisere sig inden for henholdsvis børne- og ungdomspsykiatri og voksenpsykiatri.

Uddannelsesforløbene tager fire år og består af et års introduktionsuddannelse og tre års hoveduddannelse.

Afdelinger, der ansætter de første 40 specialpsykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark, får kompensation.

I 2013 vil der være 30 uddannelsesforløb i psykiatri og 15 uddannelsesforløb i børne- og ungdomspsykiatri fordelt over alle 5 regioner i landet.


Siden er sidst opdateret 18-4-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring