Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


PsykInfo hjælper Ungdommens Røde Kors

PsykInfo, psykiatrisygehusets informationscenter, var med som underviser, da 138 frivillige i Ungdommens Røde Kors var på kursus på Brandbjerg Højskole i weekenden 12.-14. april. Her lærte de om projektledelse, samarbejdekonflikthåndtering, førstehjælp og om psykisk sårbare børn og unge.

Psykinfo kom med råd og vejledning til, hvordan de unge frivillige kan hjælpe psykisk sårbare børn og unge.

PsykInfo underviser frivillige unge - Brandbjerg Højskole

Kursusweekenden holdes hvert år, og formålet er at forbedre de frivilliges forudsætninger for at kunne trives bedre i det frivillige arbejde. Tekst: Hanne Kopp Foto: Ulla Lindgren.

- Mange af de frivillige er unge mennesker, der gerne vil gøre en forskel for andre unge. Gennem det frivillige arbejde får de ofte kontakt til unge mennesker med psykiske problemer og psykiske diagnoser. Og det er langt fra alle, der er uddannede indenfor området. Derfor vil vi gerne give dem nogle redskaber til at omgås og støtte udsatte børn og unge, fortæller Mette Drabæk, som er frivillig tovholder i Den Nationale HR Styregruppe hos Ungdommens Røde Kors.

Hvad er svært som ung frivillig?  

Det var centerleder Ulla Lindgren fra PsykInfo, der fortalte om psykisk sårbare børn og unge, og hvad man som frivillig bør vide om børn/unge med eller uden diagnoser.

De unge kunne også dele deres erfaringer som frivillige: Hvad er svært? Hvad har de af dårlige erfaringer? Hvilke udfordringer står de ofte med? Og der blev tænkt alternative handlemuligheder og supervision.

En del af de frivillige sidder på telefonlinien ”Ung på Linie”, hvor de ofte har samtaler med unge, der har psykiske problemer, og også unge med lidt tungere diagnoser.

- Det var spændende at høre om de unges arbejde og de udfordringer, de ofte står med. Det er også dejligt at se, at der er unge, der har overskud til at hjælpe andre unge. Det er prisværdigt. Netop det frivillige arbejde gør en forskel: Landskampagnen En Af Os har relevans og vi kan se, hvor vigtig indsatsen fra de frivillige er. Som barn og ung ér du jo ikke din psykiske sårbarhed eller sygdom. Men du har brug for at blive mødt som det menneske du er, pointerer Ulla Lindgren.

Bedre rustet til at hjælpe
Ungdommens Røde Kors er glade for besøget fra PsykInfo.

- Vi er meget begejstrede over at have haft Ulla Lindgren på vores kursus. Der er mange, der tidligere har efterspurgt rådgivning til situationer, og vi har fået gode tilbagemeldinger fra de unge, der allerede føler sig bedre rustet til at hjælpe de unge mennesker, siger Mette Drabæk.

Mette Drabæk afviser ikke, at HR Styregruppen og Ungdommens Røde Kors vil afholde lignende workshops for de frivillige i organisationen.

 

 


Siden er sidst opdateret 1-5-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring