Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Bedre overblik på storskærm

Psykiatrien i Region Syddanmark er på vej med en klinisk logistik-løsning, der ved hjælp af storskærme vil give medarbejderne et bedre overblik over antal patienter og patientflow mellem de enkelte afsnit. Systemet bruges allerede på somatiske afdelinger i forbindelse med de fælles akutmodtagelser (FAM), hvor der typisk er et stort flow af patienter. Det er første gang, at en psykiatrisk afdeling tager det i anvendelse i Danmark.

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg skal være pilotprojekt på Cetrea Patient Ward. Tekst: Hanne Kopp. Foto: Robert Attermann.

It-løsningen vil i første omgang køre som et pilotprojekt på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. Her er man lige begyndt at implementere et koncept for akutmodtagelse, der læner sig op af FAM-konceptet. Senere vil man vurdere, om Cetrea Patient Ward, som systemet hedder, skal implementeres i andre dele af psykiatrisygehuset.

Hurtigt overblik

Systemet hjælper medarbejderne til bedre at koordinere og få et overblik over, hvor mange patienter, der ligger på de forskellige afsnit. Via storskærme, der sættes op i konferencerum, personalestuer, sekretær- og kontorrum, kan medarbejderne hurtigt få et visuelt overblik over, hvor der fx er overbelægning og hvor patienter eventuelt kan flyttes hen.

Mindre stress, mere effektiv

Udover de logistiske og koordineringsmæssige fordele, så er intentionen med Cetrea Patient Ward også, at medarbejderne får en mindre stresset hverdag med færre afbrydelser, færre utilsigtede hændelser og mere effektiv kommunikation. Faktorer som i sidste ende også vil komme patienterne til gode.

Flyttes via touch

I dag bruger afdelingerne typisk whiteboard tavler, hvor beskeder og oplysninger skrives i hånden, og hvor beskeder skal viskes ud og flyttes rundt manuelt. På de nye touch storskærme vil informationerne fremover hurtigt kunne flyttes rundt.

På de to gange 40 tommer store skærme kan der fx stå antal patienter, type patient, kontaktperson, hvem der har vagt, og der er plads til, at personalet kan skrive beskeder til hinanden. Der kan møbleres rundt på informationerne, alt efter behov.

Tanken er, at alle faggrupper skal bruge skærmene.

Fakta

I første omgang skal pilotprojektet køre på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg fra maj 2013 og et år frem.

Herefter tages der stilling til, om Cetrea Patient Ward skal implementeres andre steder i psykiatrisygehuset.

Medarbejderne i Esbjerg vil blive undervist i løbet af april måned.

Systemet bliver implementeret både i akutmodtagelsen og i de enkelte sengeafsnit, og vil blive benyttet af alle faggrupper.

Cetrea Patient Ward er udviklet af Cetrea A/S i Århus.

Som systemet er i dag, er der ingen integration med fx Cosmic.


Siden er sidst opdateret 20-2-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring