Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ny psykiatriseng

I takt med at Psykiatrien i Region Syddanmark bygger nyt er der ikke alene fokus på mursten og indretning, men også på fx senge. En tidssvarende seng skal give komfort for patienterne og samtidig sikre arbejdsmiljøet for medarbejderne.


Udviklingen af Ny Psykiatriseng sker i samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation og andre regioner, og tirsdag 23. januar 2013 var der inviteret til markedsdag på G10 i Forskerparken i Odense.


Ny Psykiatriseng

Over de næste fire år får psykiatrisygehuset brug for ca. 200 nye senge. Sengene placeres blandt andet på de nye psykiatriske afdelinger. Tekst og foto: Hanne Kopp
 

Her skulle virksomheder, medarbejdere, patienter og pårørende mødes for at kvalificere ideer og foreløbige prototyper af senge.


OPI-projekt
Der var besøg fra Kunstakademiets Designskole, hvor et par industrielle designere præsenterede deres forslag på nye psykiatriske sengeløsninger. Andre havde udviklet en ny bælteløsning. Deltagerne blev derefter sat sammen i grupper, hvor de skulle finde fordele og ulemper ved forskellige prototyper. De skulle komme med ideer til nye løsninger, og der var præsentation af begrebet OPI (offentlig privat innovation).


markedsdag - Ny Psykiatriseng

Tanken er, at den nye psykiatriseng skal udvikles som et OPI projekt – et samarbejde mellem regionerne og private virksomheder.


Hvad skal der ske nu?
Nu skal alle de ønsker og krav til den nye seng prioriteres og omsættes til en kravspecifikation, der beskriver, hvad sengen skal kunne. Dernæst begynder udviklingssamarbejdet og tests af prototyper på afdelingerne. En udbudsrunde blandt virksomhederne forventet i efteråret 2013. 


Forhåbningen er, at psykiatrisengen går i produktion i 2014.
 

Ny Psykiatriseng - markedsdag i januar 2013

Fakta
Udviklingen af Ny Psykiatriseng sker i forbindelse med, at Region Syddanmark opfører nye psykiatriske afdelinger.


Målet er at finde den optimale løsning, der kan give en bedre oplevelse for patienterne, medvirke til et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Samtidig skal sengen leve op til forskellige sikkerheds- og hygiejnemæssige krav. Fx er der fokus på arbejdsstillinger, tryghed for patienten og ingen mulighed for selvskade.


Der er i forbindelse med arbejdet lavet workshops for medarbejdere, virksomheder og regioner, og Syddansk Sundhedsinnovation har været på feltarbejde i afdelingerne. Her har de opsamlet behov og ønsker fra medarbejdere, patienter og pårørende.
Desuden bygger materialet på sikkerheds- og hygiejnemæssige krav fra Psykiatriloven, Den danske kvalitetsmodel og Sikker Patient 2010. 

Læs mere om projektet på psykiatrienisyddanmark.dk/byggeri

 Speeddating - markedsdag 2013 - Ny Psykiatriseng


Siden er sidst opdateret 25-1-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring