Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Udenlandske læger i Augustenborg

Manglen på speciallæger har fået Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg til at vende blikket sydpå i håb om at hente udenlandske læger til Sønderjylland. Afdelingerne i Esbjerg og Vejle-Kolding har stor succes med at rekruttere udenlandske læger. Nu er turen kommet til Haderslev-Augustenborg.


Introduktion og en tur på slottet
Den sønderjyske voksenpsykiatri har kig på flere speciallæger fra Portugal og Italien, og fredag og lørdag 18. og 19. januar var to af kandidaterne på besøg i afdelingen. En enkelt ansøger havde desværre meldt afbud pga. sygdom.


udenlandske laeger i Augustenborg

Fra venstre ses: Oversygeplejerske Kirsten Christensen, Jørgen Uldall-Ekman, Work in Denmark South, ledende overlæge Volkmar Sippel, Magdalena Zaremba Andersen, Work in Denmark South, dr. Fabio Panariello og dr. Rui Malta. Tekst og foto: Hanne Kopp

Kandidaterne var dr. Fabio Panariello fra Italien og ægteparret dr. Rui Malta og Filomena Barreto fra Portugal. Sidstnævnte er patolog og søger job på Sønderborg Sygehus.
 

I Augustenborg fik lægerne en introduktion til Psykiatrien i Region Syddanmark, de hørte mere om jobtilbuddet og vilkårene omkring tilbuddet. De hørte om de udfordringer, der er ved at arbejde på en ældre traditionsrig afdeling – og de muligheder for fornyelse, nytænkning og involvering, der også vil være fremadrettet, når byggeriet i Aabenraa bliver klar til indflytning.


I løbet af dagen var der rundvisning på afdelingen og et kort besøg på slottet. Undervejs var der også samtaler med kandidaterne.

Lørdag var de på sightseeing i det sønderjyske og fik blandt andet set flere eksempler på boligmuligheder i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. Turen endte på afdelingen i Haderslev, hvor de blev vist rundt.

Læs interview med Fabio og Rui - hvorfor søger vi job i DK?

Det videre forløb
Kandidaterne var begge velkvalificerede, og afdelingsledelsen vil gerne tilbyde begge kandidater job. Så nu venter afdelingen på kandidaternes tilbagemelding.
Forhåbningen er, at de nye medarbejdere kan starte i løbet af foråret 2013.


Mangel på speciallæger
Der mangler pt. omkring 25-30 speciallæger i Psykiatrien i Region Syddanmark. Regionen vil de kommende fire år formentlig ansætte yderligere 20 udenlandske psykiatere. Det skal regionsrådet tage endelig stilling til den 28. januar 2013. 


Fakta
Rekrutteringsprocessen køres i tæt samarbejde med Work In Denmark South. Når kandidaterne er fundet til Augustenborg, vil man hjælpe de nye medarbejdere med blandt andet at få fundet en bolig.
De nye udenlandske medarbejdere vil først komme på et tre måneders intensivt sprogkursus, hvorefter der i en periode vil veksles mellem sprogundervisning og arbejde på afdelingen.

Sprogundervisningen vil foregå i Aabenraa, og der samarbejdes med Sygehus Sønderjylland om at lave særlige kurser for sundhedspersonale/læger. Samarbejdet sker med AOF Sprogcenter i Aabenraa.


Læs artikler om rekrutteringen i Vejle og Esbjerg.


Siden er sidst opdateret 22-1-2013Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring