Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ekstra penge for Åbenhedsprisen

Spiseforstyrrelsesteamet på Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding fik Region Syddanmarks Åbenhedspris tidligere i år, og fik som en delt førsteplads overrakt en check på 83.333 kr.

Teamet fik den fornemme pris for et projekt, der inddrager forældre og andre pårørende, der har en spiseforstyrrelse tæt inde på livet.

Dukkehus

Medbehandlerkurset går ud på at lære forældrene, hvordan de takler sygdommen, lærer at støtte op omkring den unge og de lærer, hvordan de kan hjælpe deres barn til ændringer og nye vanemønstre. Foto: Heidi Lundsgaard. Tekst: Hanne Kopp

Dobbelt op og bredt ud

Nu skal projektet bredes ud til relevante afdelinger i hele psykiatrisygehuset. Sygehusledelsen har ”dobbelt op” og givet teamet i Kolding yderligere en pose penge mod, at de så sørger for at brede den gode idé ud.

Teamet i Kolding har derfor indledt et samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatri i Augustenborg, Esbjerg og i Odense for at få projektet bredt ud. Kollegerne har der fået en introduktion til medbehandlerkurset, de har fået adgang til undervisningsmaterialet og de har fulgt workshopforløbet, som teamet i Kolding holder for forældre og andre pårørende.

- Nu er det så meningen, at kurset skal rulles ud i de andre afdelinger. Det er naturligvis op til afdelingerne selv, hvordan og i hvilket omfang de vil implementere projektet, så det passer ind i den enkelte afdelings kontekst og øvrige behandling, fortæller Helle Koch-Christensen, koordinator på spiseforstyrrelsesområdet i Kolding.

Forældrene lærer at takle sygdommen

Projektet ”Medbehandlerkursus – forældre er løsningen, ikke problemet” går kort fortalt ud på at give forældrene og andre pårørende værktøj og teknikker, som de kan bruge uden at blive terapeut for den unge. Forældrene lærer at takle sygdommen, støtte op omkring den unge og de lærer, hvordan de kan hjælpe deres barn til ændringer og nye vanemønstre.

Udrulning og seminar

Kurset rulles ud i løbet af foråret 2013. Under dette forløb vil teamet i Kolding stå til rådighed og hjælpe kollegerne på de andre afdelinger med at implementere workshops osv.

Desuden afholdes et to-dages seminar, hvor specialister fra England kommer og afholder træning og fortæller om deres erfaring med tilsvarende Medbehandlerkurser i England. Seminaret er for alle afdelinger i psykiatrisygehuset, der deltager i implementeringsprocessen, og udgifterne dækkes af de ekstratildelte penge.

Projektet var i øvrigt tidligere i år med på 9. Nordiske Kongress om Spiseforstyrrelser i København– med stor succes – og flere psykiatriske afdelinger i landet viste stor interesse for projektet.

Så måske stopper det ikke her…

 Læs mere om dengang spiseforstyrrelsesteamet modtog prisen


Siden er sidst opdateret 13-12-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring