Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Visionsdag for medarbejdere i Kolding

Fredag 26. oktober 2012 var medarbejdere fra Kolding inviteret til visionsdag for at inspirere og sætte gang i en fælles refleksion. En refleksion over, hvad det fremtidige børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium skal og kan være.

Visionsdag i Kolding

Visionsdag i Kolding for det børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium. Foto og tekst: Hanne Kopp.

Processen med den nye psykiatriske afdeling i Vejle er i fuld gang. Siden foråret har der været workshops med medarbejdere og patienter, og brugergrupper har været i gang med at tænke indhold. Der er gang i funktionsbeskrivelser, udbudsmateriale, lys-projekter osv.

Lidt sent med
Først et godt stykke inde i processen er det børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium i Kolding kommet med i processen.

Derefter er det gået ret stærkt med at få involveret afdelingen. Syddansk Sundhedsinnovation, som har ansvaret for visionsprocessen, har været på feltarbejde i afdelingen i løbet af oktober måned, hvor der er blevet lavet observationer af hverdagen i ambulatoriet og interviewet patienter, pårørende og personale – med særlig fokus på patienter og pårørendes situation, behov og oplevelse af afdeling og behandling.

Fremtiden er nu
På visionsdagen var der blandt andet en kort status på OPP byggeriet, og medarbejdere fik et kig ind i det, der kunne være et bud på en mulig fremtid – via forskningschef ved Center for Fremtidsforskning Thomas Geuken. Ifølge ham vil der fremover være brug for at tænke i individualiseret behandling med skræddersyede løsninger. Folk vil være medicinerede supermennesker, livsfaser strækkes, aldring er ingen hindring for selvrealisering, og patienterne bliver i højere og højere grad eksperter.

Sundhedsvæsenet skal virkelig lægge sig i selen for at være med på beatet – de skal være der, hvor patienterne er, og det, der virker mærkeligt og helt utænkeligt i dag, er virkelighed lige om lidt.

Feltarbejdet, som Syddansk Sundhedsinnovation har foretaget, bliver præsenteret for medarbejderne i næste uge.

Visionsdag i Kolding - OPP

Fakta
Processen med den nye psykiatriske afdeling og det børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium i Vejle er i fuld gang, og selvom byggeriet først skal stå klar i 2016, er der travlt.

Lokalplanen er nu vedtaget og placeringen lagt fast. Regionsrådet har sagt ja til at gå videre med køb af grund.

Der er lavet visionskatalog, der har været markedstest og nu er man i gang med at lave funktionsbeskrivelser, og forberedelserne til udbud er i gang.

Derudover kører flere projekter sideløbende: OPP forskning, udviklingsprojekt for lys samt projekt ny psykiatriseng.

Tidsplan:
Foråret 2013 – På en række møder drøfter Region Syddanmark udbudsmaterialet med udvalgte OPP-selskaber for at finde frem til den endelige udformning af projektet.
Efterår 2013 - På baggrund af den konkurrenceprægede dialog udarbejdes endelig udbudsmateriale, som OPP-selskaberne skal komme med tilbud på.
Oktober 2013 – Projekt vedrørende etablering af vejadgang fra Vejle Sygehus sættes i gang.
2014 – Det udvalgte OPP-selskab tegner projektet færdigt.
2015 - 1. spadestik.
2016 – Indflytning.


Siden er sidst opdateret 29-10-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring