Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilLedende overlæge udpeget til regeringens psykiatriudvalg

Ledende overlæge udpeget til regeringens psykiatriudvalg

Ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen, Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg, er blevet udpeget af sundhedsminister Astrid Krag (SF) som nyt medlem af regeringens psykiatriudvalg. Udvalget er nedsat for at ”skabe et solidt grundlag for den fremtidige indsats på psykiatriområdet”.

Klaus Muller-Nielsen

Prioritering af eksisterende og helt nye indsatser

Udvalget skal komme med forslag til, hvordan indsatsen for personer med psykisk sygdom tilrettelægges og gennemføres bedst muligt.

Udvalget skal dels undersøge og komme med forslag til, hvordan man kan udnytte den eksisterende kapacitet på området langt bedre og dels komme med forslag til helt nye muligheder baseret på nyeste viden.

Åben dialog og ungmedskizofreni.dk

Klaus Müller-Nielsen har sammen med afdelingen i Kolding-Augustenborg blandt andet arbejdet med metoden Åben Dialog de seneste 10 år. Metoden indebærer, at patienten og patientens familie, venner og øvrige netværk bliver inddraget fra starten af behandlingen. Desuden har han været en af initiativtagerne til sitet www.ungmedskizofreni.dk

Klaus Müller-Nielsen afløser vicedirektør Peter Treufeldt fra Region Hovedstaden, der har trukket sig fra udvalget.

Udvalget har været i gang med arbejdet siden maj 2012 og den samlede afrapportering skal ligge klar medio 2013.

Det var desværre ikke muligt at få en kommentar fra Klaus Müller-Nielsen, da han er på efterårsferie denne uge.

Fakta

Der er tale om et bredt forankret udvalg, der skal sikre, at relevant viden og forskellige synspunkter afspejles i arbejdet. Der deltager repræsentanter fra Det Sociale netværk, SIND, LAP, Bedre Psykiatri, De lægevidenskabelige Selskaber, danske Regioner og KL.

Herudover indgår en række ministerier i arbejdet samt fem medlemmer med særlig ekspertise – hvoraf Klaus Müller-Nielsen er den ene repræsentant.


Siden er sidst opdateret 17-10-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring