Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Krigsveteraner får hjælp

Ved en reception 20. september 2012 gjorde Region Syddanmark status over det sidste års erfaringer med den højt specialiserede behandling af veteraner med PTSD.

- Soldaterne kommer hjem efter at have ydet samfundstjeneste, til et liv, der går i stykker og en hverdag, der falder fra hinanden. Vi, som samfund, har en forpligtigelse til at yde en indsats og hjælpe disse mennesker. Det gør vi nu med dette specialtilbud, for erfaringen siger os, at de almenpsykiatriske tilbud ikke altid rækker, sagde Carl Holst (V).

Carl Holst sammen med tre krigsveteraner

Tre krigsveteraner var mødt frem til receptionen. De fortalte om deres behandlingsforløb og fik også lejlighed til at få en snak med regionsrådsformand Carl Holst (V). På billedet ses: Carsten Pedersen, Carl Holst, Andy Christensen og Martin Hirteus. Tekst og foto: Hanne Kopp 

Beretning fra tre veteraner

Fremmødt var også nogle af de veteraner, der går i behandling på enten Psykiatrisk Afdeling Odense eller Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, og tre af dem stod frem og fortalte om deres problemer og om det behandlingsforløb, der nu har hjulpet dem til at komme videre med deres liv.

For deres krigsoplevelser har haft dybe konsekvenser for livet, for hverdagen og for hele familien.

Forfølger mig i drømmene

Martin Hirteus: Jeg er fanget i min egen krop, og jeg har fået mig en uhyggelig PTSD-kammerat. Den holder aldrig fri, og den forfølger mig også i drømmene. Men nu begynder håbet at vende tilbage.

Overvægt i bagagen

Carsten Pedersen: Jeg kom hjem og stod i lufthavnen med min rygsæk og tænkte: Heldigvis kommer jeg ikke til at betale overvægt. Men det gjorde jeg så alligevel. En stor overvægt.

Jeg troede, jeg så et lys forenden af tunnellen, men det var et stort godstog, der kom buldrende i mod mig. En opfordring til jer politikere: Det er jer, der kan holde godstoget tilbage for os. Og husk, det er også vores familie, der skal have hjælp.  

Forbandet monster at være sammen med

Andy Christensen: Det er dybt invaliderende at have svær PTSD. Det er et forbandet monster at være sammen med, og for bare et år siden havde jeg lyst til at stikke af fra det hele. Tak til Anders (overlæge Anders Christensen) for at dæmpe uhyret i os. Jeg tænker: Hvad fanden gør vi, når behandlingen slutter?

Se pressemeddelelsen og læs mere om behandlingstilbuddet.


Siden er sidst opdateret 20-9-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring