Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Børn og gamle biler

Solen skinnede, bilerne brummede og børnene strålede om kap. Mandag eftermiddag, 3. september 2012, tog Dansk Veteranbil Klub børnene fra døgnafsnittet på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense ud på en køretur. 

veteranbiler

Born vælger bil  -Børnenes koredag

Børnene kunne selv vælge, hvilken bil de ville sidde i  – og da vejret var godt, var det typisk de åbne vogne, som først blev taget. Tekst og billeder: Hanne Kopp

13-årige Rasmus Brandt Egedal var med:

- Det var en fed fornemmelse at sidde i bilen. Det har jeg aldrig prøvet før. Så det er jeg glad for, fortæller Rasmus, der valgte en sølvgrå åben BMV.

Rasmus har været på afdelingen i knap en uges tid, fortæller hans mor. Han har haft tvangstanker, siden han var 5-6 år, startende omkring det tidspunkt, hvor forældrene blev skilt, og senest forværret, da han selv begyndte at blive bange for, at han skulle begå selvmord.

Moderen er taknemmelig for, at der bliver kigget på problemet og gjort en indsats, og lige nu er Rasmus bare en glad dreng:

- Jeg er glad for at være her. Der er ikke så meget skolestress, og jeg slapper bedre af, siger Rasmus med et glad smil.

Familien - bornenes koredag

Rasmus sammen med mor Louise Brandt Egedal og far Allan Brandt.

Turen gik til Skovsøen ved Den Fynske Landsby. Her fik børnene en is, og der var mulighed for leg og snak ved søen. Herefter gik turen hjem igen til afdelingen, hvor der var kaffe og kage for børn, forældre og personale.

Afbræk fra hverdagen
Afdelingssygeplejerske og kvalitetskoordinator Dorthe Juul Lorenz fortæller:

- Dagen er med til at give børnene en anderledes oplevelse og et afbræk fra hverdagen, hvor der ikke bliver talt sygdom. Det er også med til at skabe et fællesskab mellem børnene, personale og deres forældre, og så giver det os en fælles oplevelse, som vi kan snakke om bagefter.

rasmus spiser is

Tilbagevendende begivenhed
Danske Veteranbil Klub har valgt hvert år at tilbyde alle hospitaler i Danmark en happening for indlagte børn først i september.

Inden bilerne kørte til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense kørte de en tur med børnene fra OUH.

Rasmus med familie

 

Saa er der afgang

Og så var der afgang...


Siden er sidst opdateret 4-9-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring