Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Snoren blev klippet

Knap 100 personer var mødt frem med gaver og blomster. Det var medarbejdere, politikere, patienter og samarbejdspartnere, der alle var kommet for at fejre åbningen af endnu en lokalpsykiatri. Lokalpsykiatri Middelfart skal give borgere med ondt i sjælen den ambulante hjælp og behandling, de har brug for, så tæt på hjemmet som muligt.

Carl Holst og Freddie H. Madsen - Indvielse af Lokalpsykiatri Middelfart torsdag 28. juni 2012.


Og det, der blev fejret, er et skridt i den rigtige retning. Som regionsrådsformand Carl Holst (V) formulerede det:

Uhåndgribelig, men vi skal tage hånd om den
- Det er sådan med psykisk sygdom: Den er ikke en stationær størrelse. Vi kan ikke gemme den væk i en seng. Den er uhåndgribelig, og alligevel skal vi tage hånd om den, når den er der, og vi skal også forsøge at forebygge, at den kommer. Og så skal vi være åbne omkring psykisk sygdom. Det er min personlige tilgang. Der er sket mange forbedringer i forhold til folks forståelse, og det her er et godt skridt i den rigtige retning. Men der er lang vej endnu. Vi skal have skabt endnu større forståelse og åbenhed omkring psykisk sygdom, sagde Carl Holst (V).

Mere kvalitet i hverdagen
Formand for Psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) kaldte det nye tilbud for tryghedsskabende og noget der er med til at sætte patienten i centrum:

- Det, at tilbuddet er lokalt, vil være med til at skabe mere tryghed for borgeren, hjælpe patienten til en mere velfungerende dagligdag og give den enkelte mere kvalitet i hverdagen, også uden at man går på kompromis med behandlingen. Tillykke med det nye tilbud og de nye lokaler, sagde Freddie H. Madsen.

Indvielse af Lokalpsykiatri Middelfart
 
Faglig sparring på tværs
Der er nu sammensat et godt team i Lokalpsykiatri Middelfart, og medarbejderne er i fuld gang med at behandle ambulant. Ledende overlæge Peter Fristed påpegede, hvor vigtigt det er, at der stadig er sammenhæng til den øvrige psykiatri:

- Den nye lokalpsykiatri skal fremover være indgangsporten for enhver, der søger psykiatrisk bistand. Der skal altid søges løsninger, hvor patienten forbliver i sin hverdag. Men organisatoriske ændringer gør det sjældent alene – vi skal fortsat fastholde vores fælles kultur og den faglige sparring på tværs, og så skal der fortsat forskning og uddannelse til, så patienten oplever helhed, kvalitet og sammenhæng i behandlingen, sagde Peter Fristed, Psykiatrisk Afdeling Middelfart.

Der er 40 medarbejdere i Lokalpsykiatri Middelfart. De samarbejder med de tre vestfynske kommuner Middelfart, Assens og Nordfyn, med i alt 108.000 indbyggere.
Indvielsen blev holdt torsdag 28. juni 2012 i Teglgårdsparken 101 i Middelfart.

Indvielse fra haven - Lokalpsykiatri Middelfart

Fakta
Psykiatrien i Region Syddanmark åbner i disse år lokalpsykiatrier med ambulant behandling flere steder i regionen. De vil vende op og ned på den behandlingspsykiatri, vi kender i dag. Al behandling skal tage udgangspunkt i patientens hverdag. Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende og den skal ske der, hvor patienten har sit liv og sin hverdag.

Der er omkring 40 medarbejdere i Lokalpsykiatri Middelfart: Lægesekretærer, læger, sygeplejersker, plejere, psykologer, socialrådgiver, ergoterapeuter og fysioterapeuter.
Det er medarbejdere fra to forskellige matrikler, der er flyttet sammen. Tidligere holdt de til på Østre Hougvej og Østergade i Middelfart. Flytningen foregik sidst i marts.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup - samt i Fredericia og Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.
Lokalpsykiatri Esbjerg samles i nybyggeri i centrum af Esbjerg i efteråret 2013.
Planlægningen af Lokalpsykiatri Odense er i fuld gang, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.

Det er målet, at der er lokalpsykiatrier jævnt fordelt i Region Syddanmark inden udgangen af 2015.

Læs mere om konceptet for lokalpsykiatrier her

 Ergoterapien - Lokalpsykiatri Middelfart


Siden er sidst opdateret 8-10-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring