Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Workshop om nybyggeri i Vejle

Forleden holdt Psykiatrien i Region Syddanmark endnu en workshop i Spinderihallerne i Vejle. Her var patienter, pårørende og medarbejdere inviteret til at komme med deres ideer til, hvordan den nye psykiatriske afdeling i Vejle skal bygges for at give den mest moderne behandling.

Workshop om OPP

De skulle prøve at tænke sygehuset ud fra nogle kreative benspænd:

En afdeling uden senge og vægge?
Hvad ville man gøre, hvis der ingen vægge var? Hvad nu hvis der ingen senge måtte være i afdelingen?

I forhold til kompensation af vægge tænkte deltagerne både på afgrænsning i form af lys, reoler og vinduer. Om man kunne tage noget ned fra loftet og bruge det som afgrænsning. Eller måske bruge elementer fra naturen i stedet for.

OPP i Vejle
Tekst og foto: Hanne Kopp

Der var diskussion om sikkerhed og diskretion - privat/offentlig, åben/lukket, overvågning/kontrol osv.

Lys med helende effekt
Inden deltagerne selv skulle i gang i grupperne holdt Design Director Kurt Ward fra Philips et foredrag om lyskoncepter og effekten af naturlig og kunstig lys.

Hvordan lys kan bruges i forbindelse med leg og interaktion, hvordan lys kan skabe en mere tryg og venlig atmosfære i et sygehus, og hvordan lys kan have en helende effekt.   

Fire workshops
Workshoppen var den fjerde og sidste workshop, der blev holdt i juni måned. De var alle en del af den brugerproces, der finder sted lige nu. Her skal medarbejdere, ledelse, patienter og pårørende komme med input til den nye afdeling.

Planen er at bygge afdelingen som et OPP projekt - det vil sige, at en privat bygger huset og at regionen efterfølgende lejer sig ind.

Læs mere i PS!
Du kan læse mere om de forskellige workshops og om OPP-projektet i næste nummer af medarbejderbladet PS!, der udkommer i juli måned. Her vil temaet handle om psykiatriens byggeprojekter i Region Syddanmark.

Se flere billeder fra dagen

Læs om den første workshop om den bedste patientoplevelse.


Siden er sidst opdateret 23-8-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring