Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Hvordan skal vi bygge OPP?

Hvordan skal vi bygge en ny psykiatrisk afdeling, der passer til fremtidens patienter? Kan vi overhovedet forestille os, hvilke patienter vi vil komme til at møde? Og hvordan kan vi få sikkerhed, teknologi og bevægelse tænkt ind i byggeriet?

Det og meget mere skulle medarbejdere fra Psykiatrien i Region Syddanmark forholde sig til i går, torsdag 19. april 2012. Der var kick off i Forskerparken i Odense, og opgaven var at bidrage med ideer til det kommende psykiatribyggeri i Vejle, der skal bygges som OPP – offentligt, privat partnerskab.

Kick off om OPP - nyt psykiatribyggeri i Vejle
Kick off møde om nyt psykiatribyggeri i Vejle. Hvordan skal indholdet være og hvordan får vi det til at passe til fremtidens patienter og medarbejdere? Tekst og foto: Hanne Kopp

Inden deltagerne gik i gang, fik de anledning til at tænke helt ud af boksen, ved hjælp af fremtidsforsker Thomas Geuken fra Institut for Fremtidsforskning. Med humor og skarphed kunne han fortælle om de megatrends, der rør sig, og om hvordan de kommer til at påvirke vores samfund fremover.   

Vær en smule crazy

På en venlig ment måde, men ikke helt uden provokation:

- Vi er erfaringsramte mange af os. Vi skruer bare lidt på knapperne og kalder det så fornyelse og innovation. Men er I overhovedet der, hvor borgeren er? Kom nu ind i loopet, psykiatri! Tænk og vær en smule crazy!

Nogle trends kunne, ifølge fremtidsforskeren, være: Patienter er forbrugere og vil have serviceoplevelser. Viden er ikke relevant, for den er tilgængelig overalt. Åbne transparente systemer og nye samarbejdsformer. Verden flytter indenfor. Vi bliver ældre og livsfaserne strækkes. Gamle bliver ”young seniors”. Drømmen om det perfekte menneske – fra treatment til cure

Workshop med fem tendenser  

I løbet af dagen blev der arbejdet med fem tendenser, som deltagerne skulle forsøge at konkretisere og se tænkt ind i det kommende byggeri:

Minimering af tvang. Sansestimulering. Teknologi. Sikkerhed og Bevægelse.

De forskellige input bringes nu ind i det videre forløb med det kommende OPP-byggeri i Vejle.

Fordi afdelingen bygges som OPP, forventes det allerede at stå færdigt inden 2016.

Læs mere om byggeriet

Se flere billeder fra dagen


Siden er sidst opdateret 18-7-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring