Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilStatus - Psykiatrisk Afdeling Odense efter overfald 16. marts

Status - Psykiatrisk Afdeling Odense efter overfald 16. marts

Manden, der 16. marts med kniv overfaldt en læge og to sygeplejersker på Psykiatrisk Afdeling Odense, blev anholdt om aftenen den 16. marts og befinder sig nu på det retspsykiatriske afsnit på Psykiatrisk Afdeling Middelfart.

Manden henvendte sig natten til torsdag på den psykiatriske skadestue i Odense. Her tilbyder personalet ham indlæggelse, som han takker nej til. Personalet vurderer dog, at han har brug for hjælp, og han bliver derfor tvangstilbageholdt.

De tre medarbejdere, som fredag formiddag blev overfaldet af  manden, er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital.

Sikkerhed og debriefing

Alle patienter bliver kropsvisiteret ved ankomsten, og deres eventuelle bagage bliver undersøgt. Det sker for at forebygge, at der kommer narkotika eller våben ind på afdelingen.

Personalet er vant til at håndtere farlige patienter. De er uddannet i konflikthåndtering og er i stand til at spotte og håndtere tilspidsede situationer, inden de udvikler sig.

Ifølge patientens journal er alle sædvanlige procedurer blevet fulgt i forbindelse med indlæggelsen og behandlingen.

Manden har 17. marts oplyst ved grundlovsforhøret, at han medbragte kniven, der blev brugt ved overfaldet, i sin taske. Den oplysning giver anledning til, at psykiatrisygehuset nu gennemgår sin visitationsprocedure for at identificere svage punkter og sikre forbedring.

10 medarbejdere var på arbejde på det berørte afsnit, men alle medarbejdere på Psykiatrisk Afdeling Odense er i løbet af fredagen blevet debriefet af krisepsykologer. Mandag vil der være endnu en debriefing, hvor alle medarbejdere, der ønsker det, kan deltage.

Der er taget særlig hånd om de øvrige patienter på det afsnit, hvor overfaldet skete. De er flyttet til andre afsnit på afdelingen og har alle fået uddybende information om hændelsen.

Psykiatrisygehuset indlægger fortsat nytilkomne patienter på andre afsnit og afdelinger - enten i Odense eller i Svendborg og Middelfart.

OUH's pressemeddelelse om de tre medarbejderes tilstand


Siden er sidst opdateret 28-3-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring