Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Stor spørgelyst om retspsykiatri

Mere end 60 interesserede borgere trodsede tågen og mødte frem i går aftes for at få klarhed om Region Syddanmarks planer med den kommende retspsykiatri, der skal samles i Middelfart fra efteråret 2013.

Borgermøde

Cafeen på Psykiatrisk Afdeling Middelfart var fyldt, da psykiatrisygehuset holdt borgermøde 21. november 20111. Foto: Palle Peter Skov.

Der var stor spørgelyst. Naboer ville vide, hvordan de kunne være sikre på, at de retspsykiatriske patienter ikke pludselig dukkede op i deres baghave. Om kameraovervågning og lysindfald vil blive kastet ind over deres grund, om nybyggeriet vil afføde flere arbejdspladser i byen osv.

Patienter ikke fanger

Inden spørgerunden fortalte regionsrådsformand Carl Holst (V) om de politiske visioner bag den nye retspsykiatri.

- Som den første region samler vi nu retspsykiatrien. Det gør vi for at skabe bedre rammer for forskning, for at styrke det faglige miljø, og for at skabe forhold, der gør, at patienterne føler, at de er i behandling og ikke indespærrede, sagde Carl Holst og pointerede:

- Vi skal huske, at det er syge mennesker, vi har med at gøre. Mennesker, som vi skal have gjort raske, så de kan blive samfundsborgere igen. Det er ikke kriminelle, der skal spærres inde. Der skal være fokus på behandling, ikke kun på hegn.

Tilhørsforhold og mindre lyst til flugt

I løbet af aftenen kunne de fremmødte også se tegninger af det kommende byggeri, og høre om, de tanker Region Syddanmark gør sig i forhold til behandling og sikkerhed. Den nye retspsykiatri bliver blandt andet bygget op omkring undersøgelser, der viser, at flugtforsøg mest effektivt forebygges ved, at patienterne får et tilhørsforhold til personalet – og dermed også til afdelingen.

Hvad fik du med hjem?

Kim Strømvig, Nyborg:
- Jeg synes, det var en udmærket aften. Der var klare udmeldinger og god information. Jeg bor ikke i byen, men arbejder nede på politistationen. Så jeg var kommet i aften for at høre, hvad regionen ville melde ud, og for at høre, hvad borgerne tænker om det her nye byggeri.

Janne Kruse, Vejle:
- Det overrasker mig faktisk ikke, at folk føler sig trygge og tager det med sindsro. Borgere i Middelfart er vant til at have psykiske syge i byen. Som der også var én, der sagde: At hvis vi møder en nede i byen, der er kommet på afveje, så er vi ikke bange for at hjælpe. Det er vi vant til.

Læs mere


Siden er sidst opdateret 18-7-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring