Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Vejle

Ny Psykiatrisk Afdeling Vejle står færdig og medarbejdere og patienter fra både Vejle og Kolding er flyttet ind.

 

I februar 2017 flyttede Psykiatrisk Kolding-Vejle ind i de nye bygninger, tæt på det eksisterende sygehus. Det er døgnfunktioner fra Vejle (Kabbeltoft 25) og Kolding (Skovvangen 2-8), der flyttede. Navnet på afdelingen er nu Psykiatrisk Afdeling Vejle.

 

Psykiatrisk Afdeling Vejle

 

Udover voksenpsykiatri holder også et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium til i den nye bygning. Ambulatoriet lå tidligere i Kolding. Ambulatoriet hører under Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, med døgnafsnit i både Esbjerg og Aabenraa. Navnet er Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle.

 Læs nyhed fra indvielsen, der fandt sted 3. februar 2017

 

Baggrund

I august 2014 blev første spadestik taget til byggeprojektet, der samtidig bliver Danmarks første OPP sygehusbyggeri.

Region Syddanmark har valgt konsortiet ”Team OPP – Ny psykiatri Vejle” til at stå for projektet. Konsortiet består af PKA, PensionDanmark og Sampension, der sammen med MT Højgaard og DEAS byggede den nye psykiatriske afdeling i Vejle.

OPP Vejle

Konsortiet har siden 2012 haft et samarbejde om at stå for byggeri, drift og finansiering af bygningsrelaterede OPP-projekter i Danmark.

De tre pensionsselskaber leverede finansieringen af den nye 17.000 m2 store afdeling i Vejle, hvor MT Højgaard står for opførelse og driften i 25 år sammen med DEAS. Arkitekt: Arkitema. Rådgivende ingeniør: MOE A/S

Den nye psykiatriske afdeling, der bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang tunnel, rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling samt cirka 100 psykiatriske sengepladser. Afdelingen har en samlet byggesum på 430 mio. kr. og stod klar februar 2017.

 

Psykiatrisk Afdeling Vejle
 

 

 

Siden er sidst opdateret 24-5-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring